Haderslev giver pædagoger jobgaranti

I Haderslev vil de garantere job til pædagoger efter skolereformen.

Der skal også være job til pædagogerne i Haderslev efter skolereformen. Arkivfoto. (© DR)

Skolereformen betyder, at mange pædagoger går en usikker fremtid i møde.

Det er nemlig uvist, hvor mange pædagoger der bliver brug for på skoler og skolefritidsordningerne, når skolereformen træder i kraft til sommer.

Men i Haderslev vil man have det anderledes, fortæller Bo Morthorst Rasmussen, der er medlem af børne- og familieudvalget for Socialdemokratiet.

- Vi vil skabe en tryghed og sikkerhed for pædagogerne. Og det er jo ikke bare en sikkerhed for dem, der er også for lærerne og de andre ansatte, forklarer han.

For tidligt at love

Det er dog ikke en garanti, man er klar til at give i resten af Syd- og Sønderjylland. I Vejen Kommune vil borgmester Egon Fræhr se tiden og behovet an først.

- Jeg synes, at ønsket er fuldt forståeligt. Men vi er jo nødt til at have overblik over, hvor mange stillinger, vi har brug for, siger han.

Ikke i orden

Samme standpunkt har man i Sønderborg, fortæller den kommende formand for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen fra Fælleslisten:  

- Jeg synes ikke en jobgaranti er i orden, hvis ikke man har brug for de mennesker, der skal arbejde i den nye skolereform eller i sfo'erne, fortæller han.

Kommunerne vil i løbet af foråret få det fulde overblik over, hvor mange pædagoger der eventuelt skal afskediges.

Det ventes dog, at mange får en understøttende funktion i børnenes skolegang.

Facebook
Twitter