Hærværk hos minkavler skaber utryghed

I weekenden blev 1000 mink lukket ud af deres bure hos en avler i Ølgod. Hærværket skaber utryghed og ubehag blandt avlerne. Formentlig står dyreaktivister bag weekendens aktion.

Hærværk hos minkavlerne skaber utryghed og ubehag. I den forgangne weekend blev 1000 mink lukket ud af deres bure af hærværksmænd. (Foto: Magnus Nørtoft © DR Fyn)

I weekenden blev en minkfarm nær Ølgod i Varde Kommune udsat for hærværk og omkring 1000 mink blev sluppet ud af deres bure.

I løbet af natten har én, eller flere, ukendte gerningsmænd fundet vej ind til minkene ved, at slå hul i et hegn og derefter åbnet mange af farmens bure.

Hærværk er ubehageligt og skaber utryghed

Hærværk og undslupne mink er ikke kun ubehageligt for den avler, det går ud over. Det skaber også utryghed blandt alle de andre minkavlerne, lyder det fra formanden for Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening, Henning Christensen

- Det er jo voldsomt ubehageligt. Man bliver bange for, hvem der bliver den næste. Og vi er meget opmærksomme på, om det er et enkeltstående tilfælde, eller om det er nogen, der vil os det ondt. Så det er klart, at det skaber uro, siger han.

Hærværket betyder, at minkavlerne må tage deres forholdsregler, siger Henning Christensen.

Vi hjælper hinanden med at være opmærksom på unormal færden ved farmene. Farmene er ret godt sikret i dag med video overvågning, siger han

"Pels er ikke til mennesker"

Der kan være tale om, at det er en flok aktivister, der har sluppet de 1000 mink ud fra minkfarmenen nær Ølgod i weekenden, lyder det nu fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hærværksmændene har på murene på farmen sprayet bogstaverne ARF i en cirkel, og skrevet "Pels er ikke til mennesker."

Det indikerer, at de muligvis er aktivister, siger Torben Kloster, der er politikommisær og leder af lokalpolitiet i Varde.

- Om det er aktivister eller ej, så er det i hvert fald nogen, der synes, det er synd for minkene, siger han. Aktivisterne plejer, at gøre opmærksom på sig selv, så det er meget sandsynligt, at det er dem, der står bag, men endnu kan vi ikke være sikre, siger han.

Politiet søger vidner

Lige nu søger politiet stadig efter mere materiale i sagen.

Vi vil altid gerne tale med vidner, som eventuelt har set eller hørt noget. Der ud over kigger vi også i journalerne, og leder efter lignende, siger Torben Kloster.

For eksempel leder politiet efter om der tidligere er skrevet noget lignende det der blev skrevet i weekenden. Men umiddelbart har vi ikke noget, der fortæller, hvor vi skal lede efter gerningsmændene, siger Torben Kloster.

Ifølge minkavlerne så er de fleste af de 1000 undslupne mink indfanget og der mangler nu kun omkring 50 før alle er tilbage i burene.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.