Halmballer i omstridt vejspærring sat i brand: ’Det ligner drengestreger’

Syd- og Sønderjyllands Politi har ingen mistænkte i sagen.

Landmand Martin Lund Madsens vejspærring på Skovgårdsvej ved Vejen var fredag morgen i brand. (Foto: Michael Bak Mølgaard © (c) DR)

De halmballer, der nu i mere end et halvt år har udgjort en del af den omstridte spærring på Skovgårdsvej i Vejen, var her til morgen i brand.

Michael Bak Mølgaard cykler næsten dagligt forbi vejspærringen på Skovgårdsvej, og han opdagede her til morgen, at der var ild i bigballerne, der står på toppen af et bjerg af sand på tværs af vejen.

- Jeg kunne se røgen, og da jeg kommer tæt på, kan jeg se, at der har været sat ild til nogle af halmballerne. Det ulmer, men der er ikke ild i det længere. Den ene halmballe var godt brændt af, så der havde været ild i det længe.

Inden Michael Bak Mølgaard cykler videre, giver han besked til landmand Martin Lund Madsen, der har sat vejspærringen op.

  • (Foto: Michael Bak Mølgaard © (Privatfoto))
  • (Foto: Asbjørn Møller © (c) DR)
  • (Foto: Asbjørn Møller © (c) DR)
  • (Foto: Asbjørn Møller © (c) DR)
1 / 4

Vejspærring har skabt utilfredse naboer

Omkring klokken 8.17 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i halmballerne, oplyser vagtchef fra Syd- og Sønderjyllands Politi Bjørn Pedersen.

- Vi får sendt brandvæsnet derud, og de får slukket ilden. Det er klart, at sådan som situationen er omkring den sag, er vi selvfølgelig ekstra meget opmærksomme.

Martin Lund Madsens ejer jorden, som Skovgårdsvej ligger på. Så da Højesteret i efteråret slog fast, at Vejen Kommune havde anlagt vejen ulovligt, opsatte landmanden en vejspærring på Skovgårdsvej.

Blandt naboerne i området har Madsens protest ført til både opbakning og kritik. Men Michael Bak Mølgaard synes, der er langt fra utilfredshed nok til ligefrem at sætte ild til halmballerne.

- Mange folk er utilfredse med det, men hvis folk virkelig ville brænde det af, ville der være sat mere ild til det. Så jeg tænker, at det her er drengestreger.

Det er også den opfattelse, Martin Lund Madsen har.

- Jeg synes, det ligner drengestreger, siger han uden at have mulighed for at uddybe ydeligere.

Politiet har ingen mistænkte

Vagtchef Bjørn Pedersen siger, at politiet endnu ikke ved, om der er tale om en eller flere gerningsmænd, der står bag.

Han fortæller også, at der indtil videre ikke er nogen, der har set eller hørt noget:

- Lige nu har vi ingen mistænkte i sagen. Vi undersøger selvfølgelig nærmere, hvad der er sket, siger han.

Martin Lund Madsen spærrede Skovgårdsvej i oktober sidste år. Spærringen er lovlig, og landmanden har tidligere meddelt, at han ikke åbner vejen, før kommunen imødekommer ham i vejstriden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk