Hans Christian Schmidt: Jeg er ikke klar til at aflevere nøglerne

Den nu tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V) må overlade ministeriet til Ole Birk Olesen (LA).

Hans Christian Schmidt (V) får ikke en ny ministerpost i den nye regering. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Droner, førerløse køretøjer og nye motorveje. Der var mange nye projekter undervejs for den nu tidligere transportminister, Hans Christian Schmidt (V).

Derfor er han heller ikke helt klar til at aflevere nøglerne videre til Ole Birk Olesen (LA), som bliver ny transport-, bygnings- og boligminister.

- Jeg er heldigvis ikke klar til at aflevere nøglerne, for så havde jeg ikke noget at lave. Jeg havde gang i meget, men sådan er spillet, siger Hans Christian Schmidt.

En af de ting, som Hans Christian Schmidt har arbejdet meget på, er etableringen af en ny Hærvejsmotorvej. Det ser ud til at kunne blive en realitet.

I regeringsgrundlaget for den nye trekløverregering står, at der skal 'gennemføres en forundersøgelse på strækningen fra Hobro over Viborg til Give og en VVM-undersøgelse på strækningen Give-Billund-Haderslev'.

- Det er jeg glad for. Hele forarbejdet for en ny motorvejsstrækning er lavet, så det er lige til at gå til for den nye minister, siger Hans Christian Schmidt.

Den tidligere minister glæder sig fremover til at få mere tid til familien og fortsætter i Venstres folketingsgruppe.

Rettelse kl. 16.00: Tidligere fremgik det af artiklen, at Hans Christian Schmidt har arbejdet meget for en udvidelse af motorvejen E45, men det er etableringen af en ny Hærvejsmotorvej, Hans Christian Schmidt taler om i interviewet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk