Headhunter gennem 30 år: Frederik bliver en god topchef

Kronprinsen er godt uddannet og folkelig, og det gør ham til en god konge, siger ekspert.

Kronprins Frederik fejrede sin fødselsdag ved at løbe sammen med danskerne i landets fem største byer og viste endnu en gang sin folkelige stil. En egenskab, der kommer ham til gavn som konge, vurderer en headhunter. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Vores kommende konge Kronprins Frederik bliver en rigtig god topchef for det danske kongehus.

Det vurderer headhunter og ekspert i ledelse John Lohff, der også er forfatter til en bog om det at tiltrække de bedste ledere til store virksomheder.

John Lohff siger, at et solidt cv er meget vigtigt for ens karriere.

- Jeg har stor respekt for det, kronprinsen har gennemgået, både når vi taler uddannelse, og det han har gennemgået i sin militære karriere. I den karriere kunne der have været dybt at falde, men han har forstået det hele rigtigt, så der i dag står høj respekt om kronprinsen, siger John Lohff.

I mere end 30 år har John Lohff hjulpet nationale og internationale virksomheder med at rekruttere chefer og direktører til store topposter.

Fortsæt den folkelige stil

Næste skridt for kronprinsen bliver overtagelsen af familieforetagendet. John Lohff er overbevist om, at kronprins Frederik er klar til opgaven som konge af Danmark, når den tid kommer.

- Han er folkelig, og den stil skal han fortsætte. Det er vigtigt for et folk som det danske. Han er klædt rigtig godt på til at kunne varetage det job, siger den mangeårige headhunter.

Den dag, kronprinsen bliver konge, vil han således være over 50 år, og det er kun en fordel at være en moden herre, når Kronprins Frederik på et tidspunkt bliver konge. I den alder har man nemlig nogle tydelige karaktertræk, siger headhunteren.

- Egenskaber som hjælpsomhed, det at kunne se ud over egne behov og være noget for andre træder meget mere i karakter i den aldersgruppe. I forhold til hvis man er i slutningen af 20'erne og i begyndelsen af 30'erne, for i den alder er man mere pågående og har sværere ved at se ud over sig selv, siger John Lohff.

Dronningen som mentor

Kronprinsen har også mulighed for at spejle sig i sin mor, der har mange års erfaring som regent, og generelt kan en god mentor være afgørende for en topchef.

- Det går aldrig af mode at have en god mentor eller en coach. Det er godt for ens liv, for det kan betyde, at man hviler mere i sig selv. Mange er jo styret af deres ambitioner, og nogle gange er det til stor ulykke for personen selv. Her kan en mentor eller en coach hjælpe med at finde ud af, hvad der er godt for ens liv, siger John Lohff.

Facebook
Twitter