Herreklub blev fanget af tidevandet: Mand måtte reddes af helikopter

En vandretur i Vadehavet endte med, at en helikopter måtte redde mand fra tidevandet.

Man skal være forsigtig, når man bevæger sig ud i Vadehavet på grund af tidevandet. Det måtte en gruppe mænd sande (Arkivfoto). (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

En gruppe mænd var ved at komme i problemer med tidevandet, da de var på vandretur i Vadehavet i fredags.

De otte mænd, der kalder deres herreklub for 'Marskens Sønner', var taget på vandretur fra Ballum i det sønderjyske og ud til sandbanken Jordsand i Vadehavet få kilometer syd for Rømø.

Her fik en af af deltagerne store problemer med sin ryg. Smerterne var så voldsomme, at manden ikke kunne gå længere.

Redningshelikopter tilkaldt

Gruppen måtte agere hurtigt, da højvandet ventede. De fik ringet 112, og en redningshelikopter blev tilkaldt, og manden blev fløjet ind på land.

Mændene kom i problemer med tidevandet, da de var på vandretur i Vadehavet få kilometer syd for Rømø.

Resten af gruppen fik besked på at gå ind mod land, og så begyndte det ellers at blive en kamp mod tiden.

- Vi vidste godt, at det ville begyndte at blive højvande, men det kom bag på os, at der var så meget vand i prilerne, de her små lavninger, i de sidste 700-800 meter ind mod land, forklarer Jens Nissen, der var en af deltagerne.

- Vi kunne gå i det, men der var vand op til bæltestedet. Der snød vandet os. Vi regnede ikke med, at det ville blive et problem, men det gjorde det så alligevel, fortæller han.

Gik i vand i 35 minutter

Jens Nissen, der kommer fra Møgeltønder og kender området godt, fortæller, at det var en noget våd omgang at komme igennem det sidste stykke.

- Vi gik i vand i cirka 35 minutter, og det var ret koldt. Vi var ikke bange, for det var stadig lyst, og vi kunne se land, siger Jens Nissen.

Billedet her viser herreklubben 'Marskens Sønner', der var på vej ud på Vaden i fredags. Senere var gruppen tæt på at komme i problemer med højvandet. (Foto: undefined)

Tidevandet overrasker

Nu gik det heldigvis godt, men ture ud i Vadehavet er normalt noget, man skal være ret forsigtig med, hvis ikke man kender til forholdene.

Det fortæller indsatsleder i Tønder Kommune under Brand og Redning Sønderjylland Thomas Lund Sørensen.

- Vi ser med jævne mellemrum, at folk kommer i problemer med tidevandet, fordi de ikke er opmærksomme på højvandet, siger han.

- Derfor råder vi til, at man sætter sig ind i forholdene. Man skal vide, hvor henne man befinder sig. Og så skal man have styr på prognoserne for højvande og lavvande.

Det gik fint med at komme ud på sandbanken. Værre var det, da gruppen af mænd skulle hjem, for der havde højvandet sat ind. (Foto: PRIVATFOTO)

Episoden i fredags glemmer Jens Nissen nok ikke lige foreløbig, for dagen var samtidig hans 51-års fødselsdag.

Det var første gang, at mændene havde arrangeret en tur ud til Jordsand, men nu er de blevet klogere til næste gang, siger Jens Nissen.

- Vi vil gå derud tidligere næste gang. Vi skulle have været afsted en time eller halvanden time før, slutter Jens Nissen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter