Hjemve på efterskolen: Det var værre, hvis jeg ringede hjem

Thea Adolph Jensen ville ikke ringe sammen med sine forældre, selvom hun havde hjemve.

En af dem, der har haft hjemve på efterskolen, er Thea Adolph Jensen. Men helt bevidst ville hun ikke ringe hjem til mor og far.

Det kan være noget af en omvæltning at starte på efterskole, og for nogle unge bliver et efterskoleophold også gennemsyret af hjemve - især i starten.

Men selvom man har lyst til at ringe hjem til forældrene, når hjemveen melder sig, så er det faktisk tit med til at gøre ondt værre.

En af dem, der kender til det at have hjemve, er Thea Adolph Jensen, der går i 9. klasse på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

- Jeg kunne mærke det fysisk, for jeg fik ondt i maven. Jeg mærkede det især, når der ikke skete så meget på efterskolen, og man sad alene, siger Thea Adolph Jensen.

For hende har det været vigtigt ikke at ringe hjem til sine forældre, hver gang hjemveen meldte sig.

- Vi fik at vide, at det kunne gøre hjemveen værre, hvis vi ringede hjem til vores forældre. Og jeg kunne godt mærke, at jeg ville komme til at savne dem endnu mere, hvis jeg kom til at tale med dem, forklarer Thea Adolph Jensen.

I dag er Theas hjemve skiftet ud med en stor glæde for at gå på efterskolen, efter hun tilmeldte sig en samtalegruppe.

- Vi havde en hjemve-gruppe på skolen. Så fandt vi ud af, at vi ikke var alene. Så snakkede vi om det at have hjemve og gav hinanden gode råd, siger Thea Adolph Jensen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter