Hjernefitness: Tre øvelser, der gør din hjerne skarpere

GUIDE: Ved at lave små øvelser, der udfordrer krop og tanker, kan du træne dig til en bedre koncentration og hukommelse.

Hjernetræner Tine Bay giver gode råd til, hvordan du holder din hjerne skarp.

Når eleverne føler sig pressede, eller de ikke kan hænge sammen i timerne på grund af træthed, så er træning af hjernen måske løsningen.

Derfor skal elever på 18 skoler rundt om i landet nu være en del af et nyt hjernetræningsprojekt.

Ved at træne både krop og tanker kan hjerne-øvelserne skabe mere plads i den kaotiske studiehjerne og gøre eleverne bedre til at koncentrere sig i længere tid.

- Det handler om at lære at styre sin opmærksomhed, så den arbejder for dig og ikke mod dig. Det hjælper dig til at lære at navigere i en kompleks hverdag, siger hjernetræner Tine Bay.

Hjernetræning er gavnligt for alle aldre, så der er god grund til at komme ud på stuegulvet for at træne de små grå.

Tine Bay giver dig her tre små øvelser, som kan gøre dig mere mentalt fit for fight.

Fingertræning

  • Peg venstre tommeltot og højre pegefinger i samme retning. Skift derefter, så venstre pegefinger og højre tommeltot peger i samme retning. Skift igen. Det virker måske ligetil, men det er sværere end som så.

Fingertræning - version 2

  • Peg venstre lillefinger og højre tommeltot i samme retning. Gør det herefter modsatte, så tommeltotten på venstre hånd peger i samme retning som højre lillefinger. Når du kan øvelsen, så lær den videre til kollegaerne eller familien.

Sprællemand

  • Løft venstre ben og højre arm, imens du lader venstre arm hvile ned langs kroppen og står på højre fod. Skift herefter, så højre ben og venstre arm er løftet. Lav øvelsen et par gange, til du har helt styr på alle lemmer. Hvis ikke du er udfordret nok, kan du gøre øvelsen yderligere avanceret ved at stoppe med at bruge den ene arm eller det ene ben, men lade resten af kroppen fortsætte med at lave sprællemanden.

Facebook
Twitter