HK: Fortsæt kvindekampen

Der er fortsat for stor forskel på mænd og kvinder på arbejdsmarkedet, mener formand.

Formand for HK Syd opfordrer til, at man fortsat holder fast i Kvindernes Internationale Kampdag, (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Der er al mulig grund til at fortsætte kvindekampen. De seneste år har nemlig ikke gjort noget godt for ligestillingen.

Sådan lyder det fra formand for HK Sydjylland, Ole Kjær, der stadig oplever store forskelle. Blandt andet på sine medlemmers lønsedler.

-Der er forskel på, hvad folk tjener, hvis man kigger på køn. Det er urimeligt og meget forbavsende. Vi har 2016, og det er endnu ikke udlignet, lyder det fra Ole Kjær.

Et fælles løft

Udviklingen var ellers på rette vej i en lang periode, men ligestilling viste sig også at være påvirkelig af den generelle samfundsøkonomi.

-Vi var inde i en rigtig god udvikling, men så kom der lige en finanskrise, og så gik det i stå. Så der er faktisk ikke sket den store udvikling på ligestilling på løn, siger han.

Derfor er det ekstra vigtigt at holde fast i 8. marts som kampdag og ikke kun for kvindernes skyld.

-Det er ikke kun kamp for kvinderne, det er en kamp for os alle sammen, fordi mænd har sådan set lige stor interesse i, at det bliver udlignet, fortæller Ole Kjær.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.