Hoteller i Danmark: Alt optaget

Antallet af overnatninger på hoteller rundt om i landet er steget efter finanskrisen.

Der er rift om værelserne på mange af landets hoteller. (Foto: Bo Bechsgaard- DR Syd)

Det er ikke sådan lige til at finde et hotelværelse i flere byer rundt om i landet. For antallet af bookede hotelovernatninger er steget siden finanskrisens indtog i 2008.

I København var der 3,6 millioner overnatninger i 2008, men det tal steg til 4,5 millioner overnatninger sidste år, viser tal fra Horesta.

Og i Aarhus har hotellerne haft næsten 100.000 flere hotelovernatninger på de seks år. Her er tallet steget fra godt 366.000 solgte værelser i 2008 til godt 453.000 sidste år.

Kan melde udsolgt på alle hverdage

Også Odense og Aalborg har oplevet fremgang i antal overnatninger. Og i Herning og Esbjerg er antallet af overnatninger i hver by steget med cirka 30.000 overnatninger fra 2008 til 2014.

Direktør på Hotel Britannia i Esbjerg Allan Nielsen kan sagtens genkende det billede.

- I de første fire dage hver uge kan vi melde udsolgt hver dag. Og vi kunne sagtens have solgt endnu flere værelser de dage, siger Allan Nielsen.

Gæster fra offshore-branchen fylder godt op

På Esbjerg Konferencehotel ser man præcis samme billede. Og det er især hotelgæster med relation til offshorebranchen i byen, der fylder godt op.

- Nogle af dem ringer i sidste øjeblik og siger, at de gerne vil booke et værelse. Det betyder, at vi nogle gange må sige nej, og det er vi ikke så glade for, siger hoteldirektør Palle Storinggaard.

Og den store fremgang skulle gerne fortsætte i fremtiden, mener Esbjergs Venstre-borgmester Johnny Søtrup.

- Her til næste år skal vi i gang med at opføre hav-vindmølleparken Horns Rev III, og det vil give over 7.000 arbejdspladser. Der er ingen tvivl om, at en del af dem også skal bruge et hotelværelse. Så der vil klart blive mere tryk på, siger Johnny Søtrup.