Hoteller på dansk tour-rute melder om alt udsolgt: 'Værelserne blev revet væk på fire timer'

Hoteldirektør håber, at Tour de France vil booste turismen i sønderjysk etapeby.

I begyndelsen af 2019 afslørede Tour de France, at cykelløbets tre første etaper i 2021 skulle foregå i Danmark. Det blev dog senere udskudt til i år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Du kan komme til at kigge langt efter et hotelværelse, hvis du gerne vil til blandt andet Sønderborg, Nyborg, Roskilde, Vejle eller Aabenraa den første weekend i juli.

Verdens største cykelløb kører på tværs af Danmark til sommer - og flere hoteller langs ruten melder allerede nu om alt udsolgt.

På Hotel Sønderborg Garni blev alle værelser revet væk på fire timer efter det blev annonceret, at løbet skulle slutte i Sønderborg, siger indehaver Charlotte Wejs.

Og lige i starten kom opkaldene bag på hende.

- Jeg blev ringet op med en booking af fire værelser, som lå to-tre år ude i fremtiden. Så jeg spurgte, hvad der lige var med den dato. ’Jamen, har du ikke hørt det. Tour de France kommer til Sønderborg’.

Og derfra gik det stærkt, og alle 18 værelser var reserveret i mindst tre nætter.

- Det var gevaldig nemt. Det er både danskere og amerikanere, som har booket. Det er kæmpestort for os i Sønderborg, siger Charlotte Wejs.

Og ovenpå corona luner det hotelejeren at have hotellet fuld booket de dage i juli.

- Vi bløder virkelig i branchen, så det hjælper helt sikkert, og det er super godt. Men det er jo kun fire-fem dage ud af 365 dage, hvor vi gerne vil have vores værelser solgt, siger hun.

Hotelejer håber på et turismeboost

På Hotel Europa i Aabenraa er der også fuldt hus, fortæller direktør Helle Taulbjerg.

Og hun tror, at det også fremadrettet får stor betydning for byen, at Touren lægger vejen forbi Aabenraa.

- Det er fantastisk for os, at der bliver vist nogle flotte tv-billeder. Jeg tror, det giver et kæmpe boost til vores turisme og især til vores cykelturisme, siger Helle Taulbjerg.

Én af dem, der nåede at booke overnatninger i Aabenraa, er direktøren i virksomheden Stema Shipping, Rolf Bonnicshen.

Hvert år inviterer han kunder og samarbejdspartnere til den traditionsrige ringriderfest i Aabenraa, der også ligger den første weekend i juli. Men i år gør han lidt ekstra ud af det og har booket mellem 30-40 værelser til hans forretningsforbindelser, så de kan få en fest med både cykling og ringridning.

- Nu har vi chancen for at holde en lille fest, og det bliver så fedt og stort. Vi har en del cykelentusiaster, så når Tour de France kommer til Danmark, tror jeg nok vi står klar alle sammen, siger han.

Teltpladser er næsten det eneste tilbage

I Nyborg, der er målbyen på cykelløbets anden etape, melder turistchef, Sanne Hoffensetz Andresen, også om stort set alt udsolgt i byen.

- Vi har stadig plads til telte på campingpladserne og nogle enkelte værelser på hoteller, men ellers er det meste væk.

Tour de France-feltet krydser Danmark via tre etaper, der blandt andet bringer dem gennem København, Roskilde, Holbæk, over Storebæltsbroen, forbi Nyborg, Vejle og Sønderborg. Etaperne køres 1., 2, og 3. juli i år.