Hovedpinepatient: Mindfulness giver ro på mine tanker

Et forløb med mindfulness har ændret tilværelsen for Bodil Marie Mauritsen, der er stærkt plaget af hovedpine.

Flere patienter med hovedpine på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg dropper en del af hovedpinepillerne på grund af et kursus i mindfulness. (© DR)

Konstante og bidende smerter i hovedet. Det er hverdagen for hovedpinepatient Bodil Marie Mauritsen.

Men selvom hovedpinen stadigvæk er der, så er hverdagen blevet væsentligt forbedret, efter hun deltog i et kursus i mindfulness på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg:

- Jeg har det meget bedre med mig selv, og jeg har fået en meget rarere tilværelse, fortæller hun om forløbet.

Ro fra tankemylder

Mindfulness går blandt andet ud på at finde ro gennem meditation. Bodil Marie Mauritsen anvender det blandt andet til at få styr på tankemylderet og falde i søvn om aftenen.

- Det har hjulpet mig til at forstå, hvad det er for ting, der gør hovedpinen værre, og fokusere på det, der kan hjælpe mig med at få det bedre, siger Bodil Marie Mauritsen.

Men hun har også lært at vælge aktivt til og fra i hverdagen.

Dårlig samvittighed

- Jeg er blevet bedre til at lade være med at tænke på alle de ting, jeg skal nå. I stedet fokuserer jeg på at få ro på mine tanker. På den måde opleves hovedpinen ikke så slem, forklarer hun.

I alt deltog 30 personer med kronisk hovedpine i kurset i mindfulness på Sydvestjysk Sygehus. Efterfølgende har 75 procent fortalt, at de har fået en højere livskvalitet, og man har allerede startet endnu et program op.

I Danmark lider omkring 800.000 af længerevarende smerter, blandt andet kronisk hovedpine.

Facebook
Twitter