Hundeglade tyskere dropper dansk sommerhusferie

Tyske turister frygter for deres kæledyrs ve og vel, siger administrerende direktør for de store feriehusudlejningsbureauer Novasol og Dansommer.

- Der er sågar folk, der siger, at de har holdt ferie her i mange år, men nu synes de, grænsen er nået, siger Jan Haapanen, som er administrerende direktør for Novasol og Dansommer.

Historien om den dødsdømte hund Thor har bredt sig ud over landets grænser, og det har fået konsekvenser for kystturismen.

Det fortæller Jan Haapanen som administrerende direktør for de store feriehusudlejningsbureauer Novasol og Dansommer.

- Det kører fuldstændig vanvittigt. Vi får breve hver eneste dag. Der er sågar folk, der siger, at de har holdt ferie her i mange år, men nu synes de, grænsen er nået, siger han.

Frygter for Fidos liv

Jan Haapanen modtager hver dag henvendelser fra tyske turister, som er bange for deres hundes ve og vel, hvis de kommer til Danmark. En enkelt familie har aflyst deres ferie i Danmark, og på sociale medier er der kampagner, som opfordrer til boykot af danske feriemål.

- Der er blevet lagt billeder ud, hvor hunde bliver aflivet. Meget følelsesladede billeder. Folk med kæledyr bliver usikre og bange for at de risikerer at få deres hunde aflivet, hvis de kommer til Danmark. Danmark som ellers står for åbenhed, tolerance og højt til loftet, hvor der er hundeskove langs vestkysten, siger han.

Kan koste arbejdspladser

Jan Haapanen mener, at den tyske forskrækkelse udspringer af en forfejlet dansk symbolpolitik. Han er overbevist om, at det vil koste arbejdspladser på turistområdet, hvis udviklingen fortsætter.

Den danske ambassade i Berlin har fået over 1500 henvendelser fra tyskere, der er bekymrede over den danske hundelov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk