Idrætshaller betaler gæld af

De private idrætshaller i Varde Kommune skal nu til at betale deres gæld af. Hallerne skylder kommunen 10,6 millioner kroner.

De private idrætshaller i Varde Kommune skal nu til at betale deres gæld af. Hallerne skylder kommunen 10,6 millioner kroner. (Foto: Holger Madsen- DR)

De private idrætshaller i Varde Kommune skal nu til at betale deres gæld af.

Det er Varde Kommune, som har indgået en aftale med hallerne om, at få de 10,6 millioner kroner tilbage, som de tilsammen har lånt.

Samtidig har de 7 haller har haft forskellige lånevilkår, og kommunen ønsker lige vilkår for alle.

Det fortæller udvalgsformand for Kultur og Fritid, Lisbeth Rosendahl.

- Vi har besluttet, at vi gerne vil lave ensartede vilkår. Og i forbindelse med kommunesammenlægningen, var der mange forskellige forhold i de forskellige haller. Vi vil gerne have harmoniseret modellen sådan, at vi kan få afviklet den gæld til kommunen på bedst mulig måde.

Mere fordelagtigt

Lånene bliver nu gjort rentefri, og idrætshallerne har fået 20 år til at afdrage dem. Og det skulle ifølge Lisbeth Rosendahl være mere fordelagtigt for hallerne.

- Det gør jo, at afdragsperioden er aftalt, så man kender egentlig sin økonomi bedre, kan man sige. Det betyder, at det faktisk er lempeligere vilkår end de, der var tidligere fra de oprindelige gælds- og pantebreve, siger hun.

Facebook
Twitter