Inga og Karstens grænseløse kærlighed er gået viralt: ’Vi er blevet berømte på vores gamle dage’

Et dansk/tysk kærestepar er blevet verdenskendt for at mødes hver dag ved den lukkede grænse til Tyskland.

Karsten Tüchsen Hansen på 89 år og 85-årige Inga Rasmussen har været kærester i to år. (Foto: Lars Paaske- DR Syd)

- Kan du lide sovsen? lyder det på klingende sønderjysk.

- Ja, den smager godt, bliver der svaret på gebrokkent dansk.

Med stort velbehag smager tyske Karsten Tüchsen Hansen på 89 år på den fisk med sovs og kartofler, som hans fire år yngre danske kæreste Inga Rasmussen har lavet til ham.

Det ældre kærestepar sidder og spiser frokost sammen i grænselandet mellem Danmark og Tyskland ved overgangen Møllehus syd for Tønder. Her har de mødtes hver dag, lige siden de danske grænser blev lukket den 14. marts.

Det dansk-tyske kærestepar mødes en gang om dagen ved grænseovergangen ved Møllehus for at spise frokost eller få en kop kaffe, en lille én og en god snak. (Foto: Lars Paaske - DR Syd)

Parret er nemlig fanget på hver sin side af grænsen. Inga Rasmussen bor i Gallehus ved Tønder, mens hendes tyske kæreste gennem to år bor på den tyske side i Sønder Løgum cirka ti kilometer syd for grænsen.

Selvom de to lande lukkede sine grænser, besluttede parret, at grænsebomme ikke kunne holde deres kærlighed tilbage – en kærlighedshistorie, som faktisk er gået hen og er blevet

verdensberømt
.

Deres fortælling har bredt sig til hele verden via Facebook,

Instagram
og Twitter. Blandt andet engelske, irske, tyske, franske, amerikanske og en lang række danske aviser, radio og TV-medier har alle kastet deres interesse over parret.

Både New York Times og et japansk tv-hold har endda været forbi og interviewe de to kærester.

- Nu er vi snart vant til det. Vi er blevet berømte på vores gamle dage, siger Inga Rasmussen, inden Karsten Tüchsen Hansen indskyder:

- I går var jeg i banken, og de ville have en autograf. Vi er blevet berømt i snart hele verden. Det er en oplevelse.

Inga krydser grænsen hver dag

Da grænserne lukkede i marts, startede de med at sidde på hver sin side af de betongrænsebomme, som er sat op på Møllehusvej. Det blev dog hurtigt for besværligt for den 89-årige og den 85-årige.

Derfor ser Inga Rasmussen nu stort på regler og forbud. Nu krydser hun i stedet grænsen til Tyskland hver dag, så de kan sidde sammen ved et klapbord.

  • Som billedet viser, sidder Inga Rasmussen sammen med Karsten Tüchsen Hansen på den tyske side af grænsen midt på vejen ved Møllehus grænseovergangen. (Foto: Lars Paaske - DR Syd)
  • Inga Hansen laver mad til sin kæreste i weekenden. (Foto: Lars Paaske - DR Syd)
1 / 2

- Der har været politi herude, og de har ikke sagt noget. Vi gør heller ikke noget, vi ikke må. Vi sidder bare og spiser, forklarer hun.

Derfor bliver parret også ved med at mødes, og på den tyske side af grænsen ser Karsten Tüchsen Hansen hver dag frem til tage imod sin kæreste - og det ændrer sig ikke, selvom han nu er blevet

verdensberømt
.

- Det er en glæde, og der er ikke mange glæder i dag. Det er stor kærlighed. Er der noget smukkere i livet end det?, siger tyskeren, inden han tager den sidste bid af dagens frokost.

Tyskland har meddelt, at landet planlægger at åbne sine grænser den 3. maj. I Danmark er grænseåbningerne til gengæld ikke på tegnebrættet endnu.

Facebook
Twitter