Integrationen sker med snørede fodboldstøvler

Det er populært at få en plads på boldbanen, når integrationen skal ske.

I Tønder er der stor aktivitet blandt asylsøgere på fodboldbanen. Arkivfoto. (© dr)

Tre hurtige driblinger, en aflevering og så er der mål. Men selvom fodboldklubben er dansk, så kan jublen over målet være syrisk eller afghansk.

For flere steder i landsdelen bliver flygtninge inviteret ind i idrætsforeningerne og især er fodbold populært.

I Tønder har asylcenteret og fodboldklubben Tønder SF oprettet to hold for uledsagede flygtningedrenge, så de kan deltage i turneringer, og det skaber stor glæde, siger Karsten Mal Køpp, der er initiativtager.

- Du kan jo se i deres ansigter, at det har været godt. De glæder sig allerede, til de skal ud og spille igen. Det varmer jo ens hjerte, når du kan se, at drengene har haft en god fodboldtræning, siger han.

Støttet tilbud

Håbet er, at drengene kan have det sjovt og blive vant til den danske idrætskultur.

- Vi bestræber os på, at de får en normal hverdag. Ligesom danske børn. Så er det meningen, at de på sigt skal ud i det normale foreningsliv til deres rigtige årgange og spille normal fodbold ligesom danske børn gør, siger Karsten Mal Køpp

Tidligere på året modtog Danmarks Idrætsforening 100.000 euro fra Den Internationale Olympiske Komité netop til at støtte projekter for flygtninge og idrætsforeninger som dem i Tønder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.