Isabella har hævet sin børneopsparing: Pengene skal redde hendes efterskole

Ny efterskole har én uge til at finde 300.000 kroner, hvis eleverne skal starte til august.

(© (Privatfoto))

Skaf 700.000 kroner mere og få yderligere fire elever skrevet op.

Sådan lød kravet for nylig fra banken til ildsjælene bag Kvie Sø Efterskole i sydjyske Ansager - ellers bliver Jyllands første efterskole kun for udviklingshæmmede unge ikke til noget.

Og allerede nu er mere end halvdelen af pengene fundet. Blandt andet på grund af 16-årige Isabella Asmussen og hendes familie.

Isabella er udviklingshæmmet og skal efter planen begynde på Kvie Sø Efterskole efter sommerferien. For at det fortsat kan blive til virkelighed, har familien Asmussen lånt efterskolen 100.000 kroner.

10.000 af dem har Isabella selv valgt at hæve fra sin børneopsparing.

Hendes far, Lars Asmussen, tør slet ikke tænke tanken, at skolen måske aldrig bliver til noget.

- Det er vores datters fremtid. Da vi opdagede, at de manglede penge, så vi det hele falde fra hinanden. Hun har glædet sig meget, og hun vil blive enormt ked af det, hvis det ikke bliver til noget, siger han.

Lars Asmussen har sammen med sin datter Isabella og resten af familien skrabet 100.000 kroner sammen, som de har valgt at låne til Kvie Sø Efterskole, hvor datteren skal begynde efter sommerferien. (© (Privatfoto))

Efterskole låner privats penge i fem år

I håb om at skaffe flere penge har Kvie Sø Efterskole lavet en låneforening, hvor man kan låne efterskolen pengene i en femårig periode - ligesom familien Asmussen har gjort.

- Det liv, vores datter får på en efterskole, er et helt andet end på den specialskole, hun går på nu. Hun får sammenhold, nye venner og så er det en læringsproces for at få de her unge mennesker til at blive så selvstændige som overhovedet muligt, siger Lars Asmussen.

Med de seneste dages store lån fra private har skolen skaffet 2,3 millioner kroner, så den nu mangler 300.000 for at få det nødvendige lån i banken, der gør, at den kan åbne dørene til august.

31 elever er skrevet op til skolestart, men det er stadig fire for lidt i forhold til bankens krav.

Så mens det ser lyst ud i forhold til at få de sidste penge ind, er udfordringen med at skaffe de sidste tre elever stadig svær, siger Lars Holm, der er efterskolens nyansatte forstander.

For at få elevholdet fyldt op, er bestyrelsen nu gået i gang med at kontakte andre specialskoler med elever på venteliste, som måske kunne være interesserede i at høre om Kvie Sø Efterskole.

- Vi kontakter også elever, der har skrevet sig op til vores efterskole i 2020-21, og spørger, om de kunne tænke sig at starte et år før, siger forstanderen.

Efterskolens bygninger har tidligere været brugt som døgninstitution for unge. (Foto: Michael Hassinggaad Pedersen)

Én uge til deadline

Den frivillige arbejdsgruppe, der står bag initiativet til Kvie Sø Efterskole, har arbejdet i halvandet år for at skaffe penge til efterskolen igennem fonde, donationer og ved at lave lokale indsamlinger.

De skal skaffe i alt 2,6 millioner kroner og have optaget 35 unge på det kommende elevhold senest 15. maj.

- Det er en skarp deadline at få, men der er et stort hjerte ude omkring os, siger forstander Lars Holm.

I skoleåret 2020-21 er der allerede tilmeldt 42 elever på Kvie Sø Efterskole.

Facebook
Twitter