Johanne Labansen er glad for at tjene penge, selvom hun er på kontanthjælp

Forsøgsordning giver kontanthjælpsmodtagere som Johanne Labansen mulighed for at beholde de penge de tjener.

Johanne Labansen er kontanthjælpsmodtager og binder blomster nogle timer om ugen. Hun får lov til at beholde det meste af lønnen, og det giver glæde. (Foto: Simon Brix DR Syd © DR Syd)

Selvom du er på kontanthjælp, så kan du i nogle kommuner godt få lov at arbejde og tjene penge uden, at det bliver trukket fra din ydelse.

Det ved Johanne Labansen alt om. Hun er kontanthjælpsmodtager, men er nu kommet i arbejde gennem projektet "Dag til Dag job".

Det er en ordning, hvor man arbejder et lille antal timer og så får lov at beholde omkring 70 kroner for hver 100 kroner man tjener.

Så hver fredag - og ind i mellem også om lørdagen - står Johanne Labansen i Bilka i Sønderborg og binder blomsterbuketter for kunderne. For hende har det gjort en stor forskel.

- Både mentalt og socialt, fordi man kommer ud og får lov til at lave noget kreativt og møde nogle mennesker. Tidligere mødte jeg ikke nogen, og jeg så ikke nogen. Jeg kom heller ikke hjemmefra, hvis jeg ikke skulle.

På bundlinjen har ordningen også gjort en kæmpe forskel, fortæller Johanne Labansen:

- Jeg har slet ikke søgt julehjælp i år. Og jeg har ikke siddet allerede i oktober og tænkt: ”Hvor skal jeg søge henne?” Jeg har faktisk haft et rimeligt overskud og en rimelig ok jul i år uden at skulle søge hjælp.

Dag til Dag job-forsøgsordningen blev sat i gang i december 2014 og slutter til nytår, hvorefter den skal evalueres.

I alt er 14 kommuner med i forsøget, nemlig: Aabenraa, Allerød, Ballerup, Halsnæs, Hedensted, Horsens, Vejle, Sønderborg, Århus, Kalundborg, Odsherred, Stevns, Tønder og Køge.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.