Jubel i Sønderborg: 400 nye arbejdspladser

En del af NaturErhvervsstyrelsen rykker til Sønderborg og Augustenborg Slot.

- Vi har været igennem nogle år, hvor vi har mistet rigtig mange arbejdspladser, så det her er en fantastisk nyhed, siger borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen. (© DR Nyheder)

En del af NaturErhvervsstyrelsen flytter til Sønderborg Kommune. Det drejer sig om driftsopgaver med support, tilskud og kontrol. Disse opgaver placeres i et nyt stort driftscenter i Augustenborg. Derudover flyttes et antal medarbejdere til styrelsens eksisterende afdeling i Tønder.

Det sker som led i regeringens store udflytningsplan.

- Det er en fantastisk nyhed. Regeringen har ladet handling følge ord, og det er et stærkt skridt, siger borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen (S).

Det vil gavne byen

Sønderborg har siden 2008 mistet 500 statslige arbejdspladser, så flytningen kommer tiltrængt, siger borgmesteren.

- Det her vil gøre det nemmere at tiltrække nye tilflyttere og nye familier, og alene de næsten 400 medarbejdere, der kommer, vil gavne byen, siger Erik Lauritzen.

Sønderborg skal nu i gang med at overbevise medarbejdere fra NaturErhvervsstyrelsen om, at det er værd at flytte med styrelsen til Sønderjylland.

Vil etablere jobbørs til ægtefæller

- Vi går straks i gang med at etablere en taskforce, som kan arbejde med bosætning og for eksempel skabe en jobbørs til de ægtefæller, der skal følge med. Vi vil gøre meget for at få det her til at lykkes, siger borgmesteren.

Også Esbjerg kan glæde sig over flere statslige arbejdspladser - helt præcist 105 nye arbejdspladser. 85 statslige arbejdspladser rykker til Ribe og 20 til Tønder.

I alt rykker omkring 3.900 statslige arbejdspladser ud i landet. 38 byer får glæde af den statslige flytteplan til 400 millioner kroner.

Det er den største udflytning af statslige arbejdspladser nogensinde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk