JydskeVestkysten har ikke råd til lønforhøjelser

Det er ansvarlig ledelse, når de redaktionelle medarbejder på JydskeVestkysten ikke får lønforhøjelse, mener direktøren.

Det er ansvarlig ledelse, når de redaktionelle medarbejder på JydskeVestkysten ikke får lønforhøjelse, mener direktøren. (Foto: Peter Øvad Halkjær)

Når JydskeVestkysten lander i din postkasse i dag, så er det en avis, der primært er skrevet af redaktører og praktikanter.

I går nedlagde avisens journalister nemlig arbejdet, fordi de er utilfredse med, at der bliver 0 kroner i lønforhøjelse ved de lokale lønforhandlinger - og dermed bliver reallønnen mindre.

- Det er den eneste ansvarlig holdning at tage, hvis virksomheden skal sikres en god trivsel, siger Peter Orry, der er chefredaktør og administrerende direktør hos JydskeVestkysten.

Presset marked

- Det er et presset marked, vi er i ligesom andre mediehuse og resten af samfundet i øvrigt. Vi er i den situation, at vi ikke har råd til at beholde reallønnen for vores medarbejdere i øjeblikket.

Hvor længe skal de kigge efter en lønforhøjelse?

- Jeg tør ikke spå om fremtiden, hvad løn angår, og derfor har vi heller ikke bevæget os ud i at lave aftaler for næste år. Det tager vi et år ad gangen, og i år blev det altså en nulløsning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk