Kameraer og alarmer sikrer p-vagter mod vrede bilister

Nyt udstyr har givet p-vagter i Sønderborg større tryghed i hverdagen.

Flere steder i landet kører man med forsøgsordninger med et kamera som en fast del af uniformen. (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

En p-afgift i forruden kan få folk op i det røde felt.

Men et kamera og en overfaldsalarm er med til at få bilisterne til at beherske sig, før de lader vreden gå ud over p-vagten.

Det viser erfaringer fra blandt andet Sønderborg Kommune.

Flere steder i landet kører man nemlig med forsøgsordninger, hvor kameraet og overfaldsalarmen er blevet en fast del af p-vagternes uniform.

Formand for Parkeringsforeningen, Jes Øksnebjerg, oplyser, at de to nye redskaber har været med til at sikre p-vagterne mod ubehagelige episoder og trusler.

Dokumenterer hændelser

- Kameraet får i flere tilfælde borgeren til at tænke sig om en ekstra gang, fordi de bliver gjort opmærksom på, at hvis der sker et optrin, så har p-vagten mulighed for at optage det, siger Jes Øksnebjerg.

Kameraet bliver kun tændt, hvis borgeren bliver ophidset over bøden. I alle tilfælde vil borgeren blive gjort opmærksom på, at man tænder kameraet, forklarer Jes Øksnebjerg. Optagelserne skal bruges til at dokumentere hændelsen efterfølgende.

Og hos Parkeringsforeningen har man fået meget positive tilbagemeldinger fra p-vagterne:

- Vi har ikke fået officielle tilbagemeldinger, fordi det fungerer som forsøgsordninger, men vi hører, at vagterne er rigtig glade for det. De føler sig mere trygge og beskyttede, siger Jes Øksnebjerg.

P-vagterne i Sønderborg fik kameraer og alarmer i 2015.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.