Karsten Schøn var med på Venstres hovedbestyrelsesmøde: ’Der var chok i lokalet’

Hovedbestyrelsesmedlem kalder dagen i dag for 'det vildeste', han nogensinde har oplevet.

Karsten Schøn, der er mangeårigt medlem af Venstre, og som også var med til hovedbestyrelsesmødet i partiet, har med dagens møde aldrig oplevet noget tilsvarende i politik. (Foto: venstre)

- Det var et meget, meget specielt møde, og jeg skal bruge noget tid på at sunde mig over det her.

Sådan lyder det fra 50-årige Karsten Schøn, der er formand for Venstre i Sønderborg Kommune og samtidig medlem af Venstres hovedbestyrelse.

Han var med på dagens møde i partiets hovedbestyrelse, hvor både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig fra posten som henholdvis formand og næstformand i partiet.

- Det er meget specielt, at en formand trækker sig med omgående virkning, fortsætter Karsten Schøn.

Hvordan foregik det helt præcist til mødet i dag?

- Jeg kan og vil ikke gå i detaljer med, hvad der nøjagtigt skete. Men begge meddelte på hver deres måde, at de trak sig. Der var chok i lokalet. Jeg var selv ærlig talt mundlam. Det var meget specielt, udtaler Karsten Schøn.

Det vildeste, jeg har oplevet i politik

Karsten Schøn har været medlem af Venstre i over 35 år. Og dagens møde har været noget af det mest specielle i Karsten Schøns politiske karriere.

- Jeg har været lokalpolitiker, er nu kommuneforeningsformand, og jeg sad også i hovedbestyrelsen under Anders Fogh, så jeg har set og oplevet meget. Men dagen i dag er den mærkeligste dag, som jeg nogensinde har oplevet i politik overhovedet. Jeg vil faktisk sige det vildeste. Det var virkelig specielt. En meget emotionel dag, siger han.

- Vi kom jo til et hovedbestyrelsesmøde, hvor vi regnede med, at vi skulle drøfte en masse i partiet. Der er det jo altså ikke daglig kost, at en formand og næstformand trækker sig. Det er altså ret specielt, siger Karsten Schøn.

Tragisk beslutning

Karsten Schøn synes, at det var den rigtige beslutning, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen begge trak sig, men han vil ikke uddybe nærmere, hvorfor han mener, at der skal en ny ledelse til i toppen af partiet.

Han vil heller ikke pege på, hvem der skal være henholdsvis ny formand og næstformand.

Kristian Jensen er fungerende formand de kommende tre uger. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Efter hovedbestyrelsesmødet i dag rasede Venstres nestor Claus Hjort Frederiksen på Facebook mod partiets hovedbestyrelse.

I et opslag skrev han blandt andet:

- Venstres hovedbestyrelse har i dag truffet en tragisk beslutning om at fratage Lars Løkke muligheden for på et landsmøde at vise hans politiske projekt for Venstre delegerede.

De valgte selv at trække sig

Karsten Schøn vil ikke kommentere Claus Hjort Frederiksens kritik, men han siger:

- Der har ikke været nogen afstemning, om nogen skulle gå eller ikke skulle gå. Jeg kan bare konstatere, at de begge vælger at trække sig.

Men det gør de jo, fordi der har været pres fra det politiske bagland?

- Ja, men det er jo deres beslutning.

Stå sammen og kigge fremad

Karsten Schøn mener, at Venstre godt kan samles og genrejse sig.

- Nu har vi et ekstraordinært landsmøde, hvor vi skal have valgt en ny formand og næstformand, og så er jeg ikke i tvivl om, at vi er i arbejdstøjet og kan lave politik igen.

Hvordan skal I genrejse partiet efter al den ballade?

- Som Jakob Ellemann siger det i dag, så skal vi stå sammen og se fremad. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan det, siger Karsten Schøn.

Venstres hovedbestyrelse har besluttet, at der skal afholdes et ekstraordinært landsmøde 21. september.

FacebookTwitter