Kommune afviser anklage om blodsalt fra Afrika

Afrika Kontakt har anklaget sønderjyske kommuner for at bruge blodsalt fra Vestsahara.

Det bryder med en FN-konvention at bruge vejsalt, der er udvundet i Vestsahara.

Aabenraa Kommune har tillid til, at Dansk Vejsalt leverer salt fra Marokko og ikke Vestsahara.

Der er altså ikke tale om det såkaldte blodsalt, som solidaritetsbevægelsen Afrika Kontakt har hævdet. Det skriver Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har undersøgt sagen, og det viser sig, at vi ikke har nogen grund til at tro, at saltet er udvundet i Vestsahara. Vi har fået dokumenteret, at det er udvundet i Marokko, siger borgmester Thomas Andresen.

Meldingen fra Aabenraa Kommune kommer efter, at Afrika Kontakt i sidste uge rettede en kritik mod flere sønderjyske kommuner for at bruge vejsalt fra Vestsahara, der er besat af Marokko. Er det tilfældet, så bryder det med en FN-konvention og en anbefaling fra Folketinget.

Haderslev Kommune har også gennemgået kontrakten med Dansk Vejsalt og finder heller ikke anledning til yderligere mistanke, fortæller borgmester Hans Peter Geil (V) i en pressemeddelelse.

- Vi bliver som udgangspunkt nødt til at kunne stole på vores leverandør, og vi har ikke fundet grund til andet i denne sag, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.