Kommune frikender sig selv i sager med dømt psykiater

Der er ikke lavet fejl i sager, hvor psykiater har givet ’usædvanlige’ diagnoser, konkluderer kommune.

Der er ikke begået fejl i en række sager i Esbjerg Kommune, konkluderer en redegørelse af kommunens forvaltning. (© Stock exchange)

Der er ikke begået fejl i en række sager i Esbjerg Kommune, hvor den dømte psykiater Piet Casier har lavet udredninger af syge borgere.

Det konkluderer Esbjerg kommunes forvaltning i en ny redegørelse.

Kommunen har gennemgået 46 sager, hvor psykiateren har stillet såkaldt usædvanlige diagnoser, og kommunen mener altså ikke, at psykiaterens vurderinger har skadet borgerne.

Tidligere patient er forundret

Men den konklusion undrer Betina Schmidt, som er en af de personer, der blev diagnosticeret af Piet Casier.

- Jeg undrer mig mest over, at der har siddet socialrådgivere og lægekonsulenter for år tilbage med sagerne som ikke har undret sig over de mange mennesker med den samme diagnose i en enkelt kommune, siger hun.

Betina Schmidt har nu kontaktet den advokat, der har kørt en tidligere sag mod psykiateren i Norddjurs Kommune, hvor han blev dømt for at have fejldiagnosticeret en kvinde.

- Advokaten har mine papirer, og han er ved at undersøge, hvad vi gør nu, siger hun.

Skal se på redegørelsen i dag

Esbjerg Kommunes redegørelse bliver i dag gennemgået på et møde i kommunens Social og Arbejdsmarkedsudvalget. Her skal politikerne tage stilling til forvaltningens anbefaling om, at der ikke skal foretages mere i sagerne.

Det fremgår dog af rapporten, at borgere, der mener, at de har fået en forkert afgørelse, og som har nye oplysninger, er velkomne til at henvende sig til jobcenteret.

Piet Casier har ikke svaret på DR's henvendelser.