Kommune hjælper landmænd med at skaffe EU-penge

Varde Kommune hjælper lokale landmænd til at skaffe midler fra EU-pulje til ombygninger.

Varde Kommune hjælper de lokale landmænd med at søge fondsmidler til modernisering af staldbygninger. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Det kan være tiltrængt, men også dyrt at modernisere en landbrugsbygning. Derfor giver det rigtig god mening at forsøge at hente penge i EU, og det ved de i Varde Kommune.

Sidste år modtog 30 landmænd fra Varde Kommune op mod 10 millioner kroner fra en EU-pulje, som NaturErhvervsstyrelsen administrerer, til modernisering af staldbygninger.

De har haft stor betydning, siger Preben Friis Hauge (V), der er formand for Udvalget for Plan og Teknik:

- Hver femte person i arbejdsstyrken i Varde Kommune arbejder i relation til landbruget. Der er mange håndværkere, der er afhængige af, at de kan få kunder i landbruget, siger han.

For at komme i betragtning til midlerne er det en god idé at komme i gang med processen i god tid. For chancerne for at få tildelt penge stiger, hvis man har styr på papirarbejdet. Så i Varde giver de landmændene en hånd, fortæller Preben Friis Hauge.

- Hvis man vil være sikker på at få sin miljøgodkendelse og byggetilladelse igennem, er der nogle tidsfrister, man skal overholde. Så lægger vi os i selen for at sikre os, at pengene kommer fra NaturErhvervsstyrelsen, siger Preben Friis Hauge.

I 2016 er EU-puljen på 372 millioner kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.