Kommune vil flytte vandresti, efter ko trampede mand ihjel

Sønderborg Kommune vil gøre sit for at undgå lignende ulykker i fremtiden.

I Sønderborg Kommune er man ved at undersøge muligheden for at flytte Gendarmstien. (Arkivfoto fra Gendarmstien ved Padborg). (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Ulykken på vandrestien Gendarmstien søndag, hvor en 64-årig mand blev angrebet af en ko og senere døde af sine kvæstelser, får nu Sønderborg Kommune til at tage affære.

Hos Projekt & Anlæg i Sønderborg Kommune er man ved at undersøge muligheden for at flytte Gendarmstien, så man ikke risikerer, at lignende ulykker sker igen.

Det fortæller afdelingsleder, Jens-Kristian Mikkelsen.

- I et samarbejde med ejeren af grunden er vi ved at undersøge, om vi kan flytte stien ud til kanten af engen eller helt uden for engen for at undgå, at vores gæster skal krydse arealet, hvor der er dyr, siger han.

På nuværende tidspunkt krydser Gendarmstien den eng, hvor ulykken skete. Der er skilte ved strandengen, der oplyser de vandrende om, at det er vigtigt, de holder sig fra dyrene.

Ifølge Jens-Kristian Mikkelsen er der heller intet, der tyder på, at ulykken kunne være forhindret.

- Der er tale om en række uheldige omstændigheder. Det er dybt tragisk, og når sådan noget sker, bliver vi nødt til at se på, om der er noget, vi kan gøre bedre, siger Jens-Kristian Mikkelsen.

Sønderborg Kommune var allerede i kontakt med landmanden dagen efter ulykken. Kommunen forventer, at Gendarmstien bliver ændret allerede i denne uge.

Den 64-årige mand var i færd med at krydse engen ved Broager, da koen angreb. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi var koen efter mandens hund. Den 64-årige blev i den forbindelse væltet omkuld, og koen trampede på ham.

Manden døde i helikopteren på vej til Flensborg Hospital.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk