Kommuner protesterer mod lukning af akutbiler

Flere borgmestre er utilfredse med, at Region Syddanmark foreslår at lukke fire akutbiler.

Region Syddanmark kan spare 5,2 millioner kroner på at lukke fire akutbiler. (arkivfoto) (© DR Østjylland)

I kommunerne er der stor utilfredshed med, at Region Syddanmark foreslår at lukke akutbilerne i Haderslev, Skærbæk, Faaborg og Grindsted.

I Tønder Kommune frygter Venstre-borgmester Laurids Rudebeck et dårligere beredskab, hvis kommunens akutbil i Skærbæk bliver sløjfet.

- Fra Skærbæk-området og i særdeleshed fra Rømø har man rigtig langt til en skadestue. Det er, når den alvorlige skade opstår, at vi har brug for hurtig hjælp, og den bliver forringet, hvis man fjerner akutbilen, siger han.

Faaborgs Venstre-borgmester Christian Thygesen er heller ikke begjestret.

- Jeg bryder mig overhovedet ikke om det, siger han.

Formand for det præhospitale udvalg i regionen, Venstres Thyge Nielsen, erkender, at lukning af akutbiler kan betyde en serviceforringelse.

Men han henviser til, at regionens plan til gengæld er at hæve behandler-kapaciteten i de 'almindelige ambulancer'.

Det er bare ikke sikkert, at det er godt nok, lyder det fra Haderslevs borgmester H. P. Geil fra Venstre.

- Det er det, vi er tvivl om. Om borgerne har samme sikkerhed, når der kommer en ambulance, som hvis der både kommer en ambulance og en akutbil, siger han.

Region Syddanmark skal i alt finde besparelser for 187 millioner kroner i 2016. Man kan spare 5,2 millioner kroner på at lukke de fire akutbiler.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.