Konkursramt Cirkus Dannebrog tror på overlevelse

Selvom Cirkus Dannebrog er blevet erklæret konkurs, så nægter folkene bag at give op.

Cirkus Dannebrog har i flere år manglet flere hundredetusinde kroner i sit årsregnskab. (Foto: Christian Lindgren © Scanpix)

Det konkursramte Cirkus Dannebrog arbejder på højtryk for alligevel at få artister og dyr ud på de danske landeveje i 2016.

Nu ser det ud til, at der er en løsning inden for rækkevidde. Det fortæller artistchef og bestyrelsesmedlem Isabella Enoch Sosman. Hun havde i formiddags et møde med Cirkus Dannebrogs advokater for at forsøge at finde et løsning.

- Jeg er 95 procent sikker på, at det nok skal lykkedes at komme ud og optræde i år. Jeg kan ikke bekræfte det 100 procent, for vi mangler stadig at få nogle formaliteter på plads. Men jeg tror på det, siger hun.

Cirkus Dannebrog blev ellers erklæret konkurs i denne uge, men onsdag gav Isabella Enoch Sosman udtryk for, at man håbede på at kunne finde en løsning, så artister og dyr kunne komme ud og optræde i en eller anden form.

Cirkus Dannebrog har i flere år kørt med et negativt årsregnskab på flere hundrede tusinde kroner, og det seneste regnskab viste et underskud på knap 1,4 millioner kroner.

I år skulle have været Cirkus Dannebrogs 40 års jubilæumsforestilling.

Cirkusbranchen er trængt herhjemme.

Det er ikke mere end et to måneder siden, at Danmarks ældste cirkus, Cirkus Benneweis, meddelte, at forestillingerne var sat på pause på ubestemt tid. En af årsagerne var et budget, der havde svært ved at hænge sammen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.