Kontanthjælpsmodtagere kan ende i campingvogn

Esbjerg Kommune vil tilbyde en billigere boligform til borgere, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

En campingvogn eller en hytte på en campingplads kan blive en af løsningerne for kontanthjælpsmodtagere i Esbjerg, der ikke har råd til huslejen i en lejlighed. Arkivfoto. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Et lille køkken-alrum med tv, et badeværelse og to små værelser.

Sådan er en af de udlejningscampinghytter, som borgere i Esbjerg kan kalde hjem, hvis de ikke har råd til huslejen i kommunen.

Esbjerg Kommune vil inddrage campinghytter og campingvogne til de borgere, der bliver ramt af kontanthjælpsreglerne. Hvis de ikke har råd til lejen i mursten, kan de i stedet få tilbudt en plads side om side med de turister, der har parkeret campingvognen for at være tæt på Vesterhavet.

- Det er den sidste løsning for os, men i forhold til at skulle bo på et forsorgshjem, så er en campingplads at foretrække, siger Henrik Vallø (K), formand for socialudvalget i Esbjerg Kommune.

Amerikanske tilstande

Esbjerg Kommune understreger, at ingen borgere tvinges i en campingvogn. Alligevel fortørner det folketingsmedlem Henning Hyllested (Ø) fra Esbjerg, at kommunen har undersøgt muligheden:

- Det er fuldkommen urimeligt, så langt man er kommet ud. Det begynder at ligne USA, hvor de nederste i samfundet bor i store trailer-landsbyer, siger han.

Det er de nye stramninger af kontanthjælp, også kaldet kontanthjælpsloftet, der nu giver færre penge til nogle borgere. For Henrik Vallø er det dog centralt, at alle borgere er blevet varslet om de ændrede regler, og derfor har haft mulighed for at søge andre muligheder. Men, siger han:

-I min verden bliver det ikke nødvendigt (at benytte muligheden med campingpladser, red.). Det håber jeg virkelig ikke.