Kontanthjælpsreform sender autister i fleksjob

Når autister søger om at komme på førtidspension, må flere leve med et afslag. Dybt problematisk mener Landsforeningen Autisme.

Det er ikke kun udviklingshæmmede, der må se langt efter førtidspensionen. Flere autister oplever også at få afslag. (© Colourbox)

Det er ikke kun udviklingshæmmede, der må gå forgæves, når de søger om at komme på førtidspension, som DR afslørede tidligere på ugen.

Nu viser det sig også, at en stor del af landets autister må leve med afslag. I stedet for førtidspension bliver autisterne arbejdsprøvet til fleksjobs, og det er i mange tilfælde ikke hensigtsmæssigt, lyder vurderingen fra Heidi Thamestrup, der er landsformand i Landsforeningen Autisme.

Rammer autister med funktionsniveau som femårige

- Vi har forældre, der kontakter os og siger, at de har børn med et funktionsniveau som en femårig, og alligevel skal de ud i et afklaringsforløb, siger hun.

Årsagen til at flere autister bliver nægtet førtidspension, skyldes at reglerne for tildeldelse af førtidspension blev skærpet sidste år. og det har medvirket til flere uretfærdige afslag, lyder vurderingen fra Heidi Thamestrup.

- Vi får mange henvendelser, og vi har fået flere i løbet af det seneste år, og det er en direkte konsekvens af de her strenge regler.

En del af den nye kontanthjælpsrefprm går ud på, at ingen under 40 år skal tildeles førtidspension. Folk der på ingen måde kan udføre et normalt arbejde er dog undtaget.

Facebook
Twitter