Kritik af læge: Bad fødende kvinde om at tage en Panodil

En læge fra Ribe overhørte tegn på, at en kvindes fødsel var i gang fem måneder før tid.

Embedslægerne Syddanmark undersøger nu, om der er andre verserende eller tidligere sager med den pågældende læge (Foto: Dr © dr)

En læge fra Ribe får nu sit arbejde kigget grundigt efter af embedslægen. Det sker, efter Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn har udtalt alvorlig kritik af lægens arbejde med en gravid kvinde i oktober 2013.

På sygehuset overså reservelægen i to telefonsamtaler symptomer på en begyndende abort hos kvinden, som fik besked på at tage en Panodil og i stedet ringe til vagtlægen. Samme aften, fem måneder før termin, fødte kvinden hjemme en pige, som ikke overlevede. Kvinden selv blev indlagt i meget kritisk tilstand.

Forud lå et kompliceret graviditetsforløb med blødninger, smerter og muligt udsivende fostervand. Graviditeten var så problematisk, at kvinden var blevet bedt om at henvende sig direkte til sygehuset.

Leder af Embedslægerne Syddanmark Henrik L. Hansen fortæller, at kritik af den karakter, lægen har fået i denne sag, altid vil få en form for konsekvenser.

- Vi undersøger, om der er andre verserende eller tidligere sager med den pågældende læge. Når vi har gjort det, laver vi et samlet skøn af, om der er behov for yderligere tiltag over for den pågældende læge, siger Henrik L. Hansen.

DR har talt med den kritiserede læge, der ikke ønsker at udtale sig i sagen.

En læge fra Ribe overhørte tegn på, at en kvindes fødsel var i gang fem måneder før tid.

Opslået af DR Nyheder på 7. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.