Lærer tiltalt for vold mod børn: Tog kvælertag og slog elever

Mandlig lærer er tiltalt for vold mod fem børn på privatskole i Tønder. Flere sager på vej.

En lærer på den tyske privatskole Ludwig Andresen Schule i Tønder er tiltalt for gennem to år at have været voldelig mod elever. (Foto: Anette Johnsen © (c) DR)

I næsten to år har en 40-årig lærer fra den tyske privatskole Ludwig Andresen Schule i Tønder udsat elever på skolen for gentagne tilfælde af vold.

Det mener Syd- og Sønderjyllands Politi, der nu har rejst tiltale mod læreren.

I første omgang er læreren, der er tysker, tiltalt for vold mod fem elever, der alle er født i 2010. Det viser anklageskriftet i sagen, som DR Syd har fået aktindsigt i.

Men der er flere tiltaler på vej, oplyser Jens Lang Rask til DR, der er anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Læreren skal forvente at blive tiltalt for yderligere fem forhold, siger Jens Lang Rask, der dog ikke kan komme ind på detaljerne i forholdene.

Tog kvælertag og løftede dem op i halsen

Ifølge anklageskriftet har læreren blandt andet i flere tilfælde taget fat om halsen på eleverne og løftet dem op, så de ikke kunne trække vejret eller nå jorden med benene. Læreren har derudover også skubbet elever og taget hårdt fat i dem, ligesom han i et tilfælde har slået en elev på overarmen/skulderen, fremgår det af anklageskriftet i sagen.

De voldelige episoder har fundet sted over næsten to år – fra 1. august 2016 til 29. juni i år, hvor skolen gik på sommerferie.

Læreren er ikke længere på skolen

Den 40-årige lærer har ikke undervist elever efter sommerferien, da han er fritstillet, oplyser Claus Diedrichsen, der er direktør for de tyske skoler i Sønderjylland.

- Vi er alle sammen dybt rystede, og vi er ulykkelige på alles vegne, siger han til DR.

Han fortæller, at man i den tyske skoleforening nu vil gennemgå sagen og forsøge at lære af den.

-Vi kigger på sagen, og vi efterrationaliserer. Vi ser løbende på, hvad vi har gjort, og hvad vi kunne gøre anderledes, hvis vi nogensinde kommer i sådan en situation igen.

Skoleleder beklager håndteringen

DR Syd er kommet i besiddelse af et brev, skolelederen sendte til forældrene den 26. september. Heri beklager skoleleder Bonni Rathje-Ottenberg hændelsen og erkender, at hun ville ønske, at hun havde grebet sagen anderledes an.

DR Syd har forsøgt at få en kommentar fra skolelederen af Ludwig Andresen Schule - det har ikke været muligt.

Sagen mod den 40-årige lærer indledes ved retten i Sønderborg i slutningen af november. Der er afsat tre dage til retssagen. Ifølge anklageskriftet vil anklagemyndigheden gå efter en fængselsstraf, ligesom man vil kræve den tyske lærer udvist af landet med indrejseforbud.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk