Laksen skal lokke turister til Varde

Varde Kommune satser på fiskere, når der skal lokkes turister til kommunen på vestkysten.

Laksebestanden har de senere år været stigende i Varde Å. Det skal lokke turister til. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Der skal være flere laksefiskende turister end nogensinde før, når laksesæsonen begynder om tre måneder.

Det er ambitionen i Varde Kommune, som sidste år havde rekord i antallet af lystfiskere fra ind- og udland, der blandt andet ville have laks på krogen i Varde Å og de andre vadehavsvandløb.

Derfor er forberedelserne til den kommende sæson allerede i gang, fortæller turistchef i Varde Kommune Colin Seymour:

- Vi har snor ude efter lystfiskermagasiner i ind- og udland, som vi gerne vil vise, hvad vi har at byde på. Derudover er vi i gang med at se os om efter lokale lystfiskere, der kan være guider på vandet og supplere det digitale univers, vi vil opbygge, siger Colin Seymour.

Bestanden af laks i Varde Å har de seneste år været voksende, og derfor er forventningerne til den kommende sæson også store hos formand for Sønderjysk Sportsfiskerforening Preben Nielsen:

- Det er noget unikt fiskevand, vi har i de små å-systemer på vestkysten. Derfor er jeg sikker på, at folk bliver interesserede og vil komme, når de hører om det, siger han.

Det er især tyske, hollandske og engelske turister, Varde satser på, når den danske laksesæson bliver skudt i gang den 16. april.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.