Lange ventetider plager migrænepatienter

Der kan være lang vej til lindring for danskere, der lider af tilbagevendende hovedspine

Migræne og spændingshovedpine påvirker livskvaliteten for mange. Og hovedpinepiller alene kommer ikke problemet til livs. (Foto: Modelfoto:)

Migræneramte danskere må vente længe på at komme i behandling

Trods en ventetidsgaranti for migrænepatienter på 60 dage, har Sydvestjysk Sygehus en ventetid på 14 måneder og Sygehus Sønderjylland en ventetid på mindst 70 dage.

De lange ventetider har konsekvenser for de syge, der venter på behandling, mener formand for Hovedpine- og Migræneforeningen, Hanne Johannsen:

- Det betyder jo rigtig, rigtig meget. Mange af dem er taget af arbejdsmarkedet og kan ikke komme videre i systemet, siger hun.

Må bruge alternativer til sygehusene

Men der bliver løbende arbejdet på at forkorte ventetiderne, siger Poul-Erik Svendsen, der er formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark:

- Vi har gjort noget ved det, for folk kan visiteres til privathospitaler eller -klinikker, hvis man vil have kortere ventetid, forklarer han.

I andre dele af landet er der op til to års ventetid. Det er blandt andet hos Aarhus Universitets Hospital under såkaldt højt specialiserede funktioner.

Migrænikerforbundet har henvendt sig til sundhedsminister Nick Hækkerup (S) om ventetiderne. Han har svaret forbundet, at migræne er omfattet af ventetidsgarantien. 

Hovedpine er den fjerde hyppigste almindelige kroniske sygdom herhjemme.

FacebookTwitter