Lav interesse for grønne huse

Vi sparer på de energirigtige løsninger ved nybyggeri.

Interessen for at investere i solceller og jordvarme er lav lige nu. (Foto: Jais Nørgaard © DR)

Mens vi venter på en ny solcelleordning igen skal gøre det attraktivt at investere i solceller, så har boligejerne mistet interessen for finde nye måder at energioptimere deres huse på, når der skal bygges nyt.

- De nybyggede huse er så godt isolerede i dag at man sagtens kan klare sig med fjernvarme, siger Johannes Wøldike Schmidt, der er direktør på Danhaus i Esbjerg.

Jordvarme er dyrt

Det er en relativ dyr investering at lave jordvarme, og det spiller også ind, forklarer Johannes Wøldike Schmidt fra Dan Haus Esbjerg

Prisen for at bygge et parcelhus starter ved 1,25 million kroner for 140 kvardratmeter. Hvis man så oveni skal tilføre 12-14 procent for jordvarme. Så tror jeg folk hellere vil have en ny bil.

Johannes Wøldike Schmidt, direktør i Danhaus, Esbjerg

- Prisen for at bygge et parcelhus starter ved 1,25 million kroner for 140 kvardratmeter. Hvis man så oveni skal tilføre 12-14 procent for jordvarme. Så tror jeg folk hellere vil have en ny bil, siger Johannes Wøldike Schmidt.

Forventer nyt solcelle-boom

Til gengæld forventer man hos solcellevirksomheden AT Solar i Sønderborg, at en ny solcelleordning igen vil gøre det attraktivt at investere i solceller.

- Vi har en stigende interesse fra private og boligforeninger, fortæller direktør for AT Solar, Nikolaj Andresen.

 

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.