Lene stod på ski, festede og fik frokost med kronprinsen: Vi har været dus engang

Lene Braa Mikkelsen fra Esbjerg mødte kronprinsen på en skiferie i 1990

Lene Braa Mikkelsen tog et billede af kronprins Frederik, da hun i 1990 stod på ski med ham i østrigske Ischgl. (Foto: (privatfoto) © (c) DR)

Weissbier, schlagermusik og smøger. Afterski-festen er godt i gang på en bar i den østrigske skiby Ischgl.

Lene Braa Mikkelsen og hendes tyske veninde står og rocker til musikken og nyder et par øl. Året er 1990, og Lene Braa Mikkelsen er 22 år.

Hun vil tænde en cigaret, men hun mangler ild. En mørkhåret fyr stikker en lighter frem. Hun nikker med hovedet som tak. Der var noget bekendt ved ham, tænker Lene Braa Mikkelsen.

- Hvad hedder du egentlig? Jeg synes, at jeg har set dig før, spørger hun fyren.

- Ja, hvad tror du, svarer han med sin sjællandske dialekt, og der går et øjeblik.

- Så faldt tiøren, fortæller Lene Braa Mikkelsen.

Over for hende står den jævnaldrende kronprins Frederik. Han er på skiferie med sin studiekammerat, og han har fundet en bar uden alt for mange danskere.

Lene Braa Mikkelsen fortæller sin tyske veninde, at det altså er kronprinsen af Danmark, de står og snakker med.

- Ach was, spinnst du oder was?, svarer veninden, der ikke aner, hvem kronprins Frederik er.

Kronprinsen forstår det hele, og Lene Braa Mikkelsen fortæller, at han virkede godt tilfreds med, at han ikke blev genkendt.

- Så vi fik faktisk en ret sjov aften med ham.

Lene Braa Mikkelsen fra Esbjerg tog et billede af Kronprins Frederik, da hun mødte ham på en skiferie. Hun indsendte billedet til Billedbladet og vandt 10.000 kroner i en fotokonkurrence. (Foto: (privatfoto))

Fik frokost med Frederik

Dagen efter mødes de fire på pisten for at stå på ski og spise frokost sammen.

- Han var sød, galant og helt nede på jorden. Ligesom han virker på tv, fortæller Lene Braa Mikkelsen, der bor i Esbjerg.

Den galante side af ham møder hun især, da gruppen ender på en iset sort piste.

- Jeg skvattede, og mine ski røg af, så de lå længere oppe ad pisten. Så kravlede Frederik op og hentede dem til mig, og spurgte, om jeg var okay, fortæller hun.

Samme aften aftaler Lene Braa Mikkelsen, hendes veninde, kronprinsen og hans kammerat at mødes på et af byens diskoteker, men stedet er fyldt med danskere, og kronprinsen dukker aldrig op.

Nogle uger senere inviterer kronprinsen Lene og hendes veninde på en skiferie i Italien, som hun må takke nej til.

- Det kan jeg da godt ærgre mig over i dag, siger hun.

En ny chance for at møde kronprinsen

Nu - 21 år senere - får hun mulighed for at møde ham ved hans 50-års fødselsdagsfest på søndag. Men hun bliver nok nødt til at skrue forventningerne lidt ned.

- Jeg havde da forventet, at jeg skulle sidde på den ene side af ham, og Mary på den anden side. Men jeg kan jo se, at der kommer 12.000 andre, så chancen for det er nok ikke så stor, siger hun for sjov.

Hun tror heller ikke, at kronprinsen kan genkende hende efter alle de år. Men hun er meget i tvivl om, hvordan hun skal tiltale ham, hvis hun får chancen.

- Hvis jeg kommer i nærheden af ham, så overvejer jeg at sige til ham: "Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tiltale dem, deres kongelige højhed, for vi har altså været dus engang."

Lene Braa Mikkelsen er glad for at have haft en så personlig oplevelse med kronprinsen, og selvom hun fortæller, at der ikke skete noget intimt mellem dem, har mødet med kronprinsen alligevel sat et aftryk i Lene Braa Mikkelsens familie.

- Mine to sønner hedder Christian og Frederik. Så lidt royal har man da lov til at være, siger hun.

Facebook
Twitter