Linea fødte for fem dage siden: Til midnat får hun en af briternes pladser i EU-Parlamentet

Brexit betyder, at Danmark får et ekstra mandat i EU.

Venstres Linea Søgaard-Lidell får en af de pladser, Storbritannien efterlader, når de til midnat forlader EU. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

32-årige Linea Søgaard Lidell blev i weekenden mor til lille Ellen. Men det er ikke den eneste nye, store titel Venstre-politikeren får denne uge.

Ved valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 blev Linea Søgaard Lidell valgt for Venstre med 24.153 personlige stemmer. Det betød, at hun blev Danmarks 14. mandat til parlamentet i EU.

I dag sidder der 13 danske politikere i parlamentet, men når Storbritannien til midnat forlader EU, bliver der en ekstra mandatplads til Danmark.

Den plads får Linea Søgaard Lidell.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at omsætte mine tanker og valgløfter til handling, siger hun.

Mand og datter flytter med til Bruxelles

Inden længe er Linea Søgaard Lidell altså både nybagt mor og nybagt parlamentsmedlem med arbejdsplads i Bruxelles og Strasbourg. Men den kombination, mener hun ikke, bliver et problem.

- Jeg tager et par måneders barsel nu her, og så tager min mand en længere barsel, så han og vores datter kan rejse med os rundt den første tid.

- Men det bliver da en anden type tilværelse vores lille familie får de næste par år.

Siden valget i maj har Linea Søgaard Lidell forsøgt at passe sit arbejde med kommunikation i Vækstfonden, mens hun ventede på en afklaring på brexit.

- Det har været en meget lang ventetid. Min arbejdsplads har ikke rigtig kunnet regne med mig, og som familie havde det været rart at vide, hvor vi ville være et par måneder frem.

Lidell så helst, at briterne blev i EU

Det har dog været en anelse ambivalent for Linea Søgaard Lidell, at hendes eget politiske virke har været fuldstændig afhængig af brexits udfald, fortæller hun.

- Jeg har været stor brexit-modstander. Og jeg ville ønske, at briterne blev. EU mister pondus, når så stort et land og økonomi forlader klubben. Så det har været mærkeligt at være personlig hvirvlet ind i den begivenhed, brexit er.

Linea Søgaard Lidell får plads i Miljøudvalget og Økonomiudvalget, hvor hun begynder om tre måneder, når hendes barsel er slut. Ifølge Venstre sendes der ikke en vikar til Bruxelles, mens hun er på barsel.