Løkke og Jensens exit deler Venstre-borgmestre: 'Der er ingen i Venstre, der kan glæde sig over det forløb'

Venstre-borgmestre både roser og ærgrer sig over beslutningen fra det afgående formandskab.

Venstre-borgmester Jesper Frost Rasmussen i Esbjerg Kommune mener, at det var det helt rigtige at gøre, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig. (© Esbjerg Kommune/Torben Meyer)

Det er godt, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har trukket sig som henholdsvis formand og næstformand i Venstre.

Sådan lyder det fra Venstre- borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen:

- Det var den bedste udgang på hovedbestyrelsesmødet i Brejning i dag. Med al den polemik, der har været om formandskabet og persongalleriet i toppen af Venstre, så ser jeg meget frem til, at vi kan komme til et landsmøde, hvor vi kan starte på en frisk og få valgt et nyt formandskab, siger Jesper Frost Rasmussen.

- Der var mange i baglandet, der havde udtrykt skepsis ved det nuværende formandskab. Selvom det bare havde været en af dem, der havde trukket sig, så ville der ikke kunne lægges låg på konflikten.

Samme holdning har Koldings Venstre-borgmester, Jørn Pedersen.

- Sådan som situationen har udviklet sig, så træffer de den helt rigtige beslutning, så må der nye til på begge poster og helt nyt blod i toppen af partiet, mener Jørn Pedersen.

Stort tab

Anderledes toner lyder fra borgmestrene i Tønder og Haderslev. Borgmester i Haderslev H.P. Geil er rystet over, at Lars Løkke Rasmussen har trukket sig.

- Det her bliver et stort tab for Venstre. Det er der ingen tvivl om. Lars Løkke er en af de dygtigste politiske håndværkere, vi har på Christiansborg. Så jeg beklager det her, for han har været rigtig dygtig, og han har givet Venstre nogle rigtig gode valg, siger H.P. Geil.

Venstre-borgmesteren i Tønder, Henrik Frandsen, er helt på linje med borgmester-kollegaen i Haderslev.

- Det er med et vist vemod at se det her, for jeg betragter Lars Løkke som den største politiske begavelse i nyere tid i dansk politik. Han har gjort et fantastisk stykke arbejde som statsminister og formand for Venstre, siger Henrik Frandsen.

Se øjeblikket, hvor Lars Løkkes afgang bliver annonceret på live-tv her:

Ærgerlig og ked af det

Venstre-borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen har bakket Lars Løkke Rasmussen op, og han er ikke begejstret for det, der er sket i dag på hovedbestyrelsesmødet.

Jens Ejner Christensen synes, det er ærgeligt og beklageligt, at de delegerede på Venstres landsmøde ikke har fået mulighed for at forholde sig til ledelsen i partiet.

- I sådanne situationer, som vi nu er i, har man et landsmøde med nogle delegerede, og det er dem, der skal træffe sådanne beslutninger efter min bedste overbevisning. Lars Løkke Rasmussen ville jo gerne genopstille. Så jeg er overrasket, ærgerlig og ked af den her situation, siger Jens Ejner Christensen.

Respekt for beslutningen

Borgmester i Varde Erik Buhl er mere neutral i sin holdning.

- Jeg har respekt for den beslutning, som Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har taget. Jeg er ked af det forløb, der har været i partiet. Der er ingen i Venstre, der kan glæde sig over det forløb, vi har været igennem, siger Varde-borgmesteren.

Der er ekstraordinært landsmøde i Venstre lørdag den 21. september, hvor en ny formand og næstformand skal vælges.

Se hele interviewet med Kristian Jensen herunder, hvor han fortæller, hvorfor han trækker sig.