Lokale råvarer skal tiltrække byboere til Udkantsdanmark

Mad med kant: hjemmelavet ost og stenkværnet mel kan give tilflyttere til landdistrikterne. En slags Madkantsdanmark.

Der bliver produceret masser af gode fødevarer på landet, og nu skal det være med til at trække byboere til yderområderne. 

En ny rapport fastslår, at lokale fødevareproducenter er noget af det, som kan give folk i byerne lyst til at flytte til landdistrikterne.

Det skal yderkommunerne blive bedre til at udnytte, siger ph.d.-studerende Hannibal Hoff, der står bag rapporten 'Land og By og Mad' fra  Center for Landdistriktforskning ved Syddansk Universitet i Esbjerg.

- De her lokale økologiske fødevareproduktioner er helt klart noget, som yderområderne kan bruge til at tiltrække ny bosætning og erhvervsmuligheder, siger Hannibal Hoff.

Byboer vil have madkant

Om kort tid udkommer et idékatalog med forslag til, hvordan yderområderne kan blive bedre til at sælge sig selv på lokalt producerede og økologiske fødevarer.

I syd- og sønderjylland er det oplagt at udnytte Vesterhavet, siger Hannibal Hoff:

- Man har et Vesterhav, der er fyldt med gode råvarer. Det kan tiltrække madturister, som kan komme og smage på vesterhavets specialiteter. 

  Udover fødevarer er det også gårdbutikker og fødevarefællesskaber, der kan lokke byboere til yderområderne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter