Lotte laver legetøj af genbrugsmaterialer til sine dagplejebørn

Det er et hit hos ungerne, når grydelåg og plastflasker bliver til musikinstrumenter.

  • Genbrugslegetøj giver kreative og nysgerrige børn, der lærer at undre sig, siger Lotte Damm Grevsen. (Foto: © Anne Phillipsen)
  • Hos dagplejer i Sønderborg Lotte Damm Grevsen er den slags anderledes legetøj her ikke et sjældent syn. (Foto: © Anne Phillipsen)
  • En regnvandsmåler kan laves med en gammel flaske. (Foto: © Anne Phillipsen)
  • Det er et ht at køre bil, der udformet i en gammel træstamme. (Foto: © Anne Phillipsen)
1 / 4

Hvad ville du sige til at lege med et gammelt grydelåg eller en tom flaske med sten i?

Netop det er slet ikke et usædvanligt syn hos dagplejer Lotte Damm Grevsen i Sønderborg. For hun laver genbrugslegetøj til sine dagplejebørn.

Det giver kreative børn, når plastiklegetøjet bliver skiftet ud med træstammer, som man kan hoppe ned fra og gamle grydelåg, man kan spille musik på, fortæller hun.

- Genbrugslegetøj giver kreative og nysgerrige børn, der lærer at undre sig. De lærer, at man kan bruge tingene til meget andet end det, som de oprindeligt var tænkt som, siger Lotte Damm Grevsen.

Idéen med at bruge genbrug i sit arbejde med dagplejebørnene opstod, fordi Lotte Damm Grevsen selv er optaget af at beskytte naturen.

Derfor håber hun også, at genbrugslegetøjet kan give børnene lyst til at passe på miljøet, når de bliver ældre.

- Børnene synes, at det er fantastisk. Jeg tror på, at når de på længere sigt møder det igen og igen, så vil det sætte sig fast hos dem. Det er jo ikke fordi, at de forstår den større sammenhæng lige nu, men jo før vi starter, jo hurtigere giver det mening for dem.