Må du heller ikke have hund i din lejlighed? En weekend-hund kan være løsningen

Hvis det gøres ordentligt, kan det både gavne hundeejere, hundepassere og hunden, lyder det.

Flere hundeejere kan ikke lide at sende deres dyr på kennel, og flere hundeelskere har ikke mulighed for at have hund i deres lejlighed. Derfor vinder konceptet med weekend-hunde frem. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Selvom der måske sidder enkelte læsere derude, der vil korse sig ved tanken om at skulle undvære familiens firbenede følgesvend i en weekend, så vælger flere danskere at låne deres hund ud som "weekend-hund" til personer, der af forskellige årsager ikke kan have en hund på fuldtid.

- Konceptet har vi kendt til længe, men det er noget, der virkelig har vundet indpas de seneste år, siger Liselotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub.

Matchet mellem vovse og weekend-familie sker ofte via Facebook-grupper, og det kan i mange tilfælde være en rigtig god løsning for alle involverede parter.

- Det kan være en win-win-win-oplevelse for både hund, hundeejere og weekend-hundepassere.

- Det er de færreste hundeejere, der kan have hund i 10-12 år. uden at den en gang imellem skal passes. Har den en fast familie eller person, der kan passe den, så kan den slippe for at komme på pension, hvis det stresser hunden, siger Liselotte Christensen.

Min søn ville blive lykkelig

En af dem, der meget gerne vil bidrage til den trippelte win-oplevelse, er 29-årige Lea Holm Pedersen fra Esbjerg. En låne-vovse hver anden weekend ville nemlig betyde alverden for hendes 8-årige søn Nicklas.

- Min dreng har ingen søskende, og jeg kan mærke, at der er et lille hul i ham, fordi han ikke har det. Det vil en hund kunne fylde lidt af, siger hun.

Deres boligsituation gør nemlig, at en firbenet følgesvend på fuldtid ikke er en mulighed.

- Vi må ikke have en hund der, hvor vi bor, men vi må jo gerne passe en i weekenden.

Hun tøver ikke med at kalde weekend-hund-konceptet for genialt og håber snart, at hendes Facebook-opslag, hvor hun efterlyser en hund, giver pote.

- Min søn og jeg ville knuselske en lånehund. Den ville betyde meget for vores relation, og jeg vil have, at han er lykkelig. Og en hund skaber lykke, siger Lea Holm Pedersen.

Nicklas har altid været en decideret hundeelsker. Desværre har familien ikke mulighed for at have en hund på fuldtid.

Leder efter en fast legeonkel

Lidt uden for Esbjerg har 35-årige Daniel Kristofer Winther-Árnason også lavet et Facebookopslag. Han er nemlig på jagt efter en, der kan passe familiens yngste hund.

- Det ville have en kæmpe betydning for os, fordi det ville give os lidt bedre samvittighed, når vi tog et sted hen. Lige nu kan vi ikke rigtig være væk mere end 6-8 timer om dagen, siger Daniel Kristofer Winther-Árnason, der foruden sine to hunde også er far til fire.

  • Daniel Kristofer Winther-Arnasons hund Cæsar som de gerne vil finde en god weekend-familie til.
1 / 3

Han bryder sig nemlig ikke om at sende deres hund på kennel.

- Vi vil gerne finde en familie, så hunden ikke bliver stresset. En slags fast legeonkel.

Ikke alle hunde skal være weekendhunde

Om Daniel Kristofer Winther-Arnasons hund og Lea Holm Pedersens familie lige bliver det perfekte match, vil tiden vise. Og lige præcis matchet er uhyre vigtigt, hvis en ordning med en weekendhund skal blive en succes, siger Liselotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.

- Det hele handler om, at man finder det rigtige match til hunden. Hvis det er et pensionistægtepar med en ældre hund, så skal den jo ikke på weekend ved en børnefamilie, hvor der er tjubang og gang i den hele weekenden.

Der vil nemlig også være de hunde, der simpelthen ikke vil have det godt som weekend-hund.

- Der er helt sikkert hunde, der ikke egner sig til at være weekend-hunde. Aggressive eller ængstelige hunde. Men der er en meget stor gruppe af hunde, der er nysgerrige, venlige og meget sociale, og det ville være godt for dem med sådan en ordning her.