Måske første gang: Vild, hvid pelikan set i Danmark

Fuglen yngler normalt i det sydøstlige Europa og Tyrkiet.

  • Lørdag eftermiddag blev en hvid pelikan set i Filsø ved Varde. (Foto: Blåvand Fuglestation)
  • (Foto: Karin Gustausen/Grenen Fuglestation)
1 / 2

Den måske første hvide, vilde pelikan er blevet spottet i Danmark. Nærmere bestemt i weekenden ved Filsø i Varde Kommune.

For lørdag eftermiddag blev en hvid pelikan set i søen, og den var stadig at finde i søen i går morges. Og det er en sjælden fugl i Danmark, siger leder af Blåvand Fuglestation Bent Jakobsen.

- Det er meget sjældent. Der er set nogle enkelte tidligere, men dem har man regnet for undslupne fangenskabsfugle. Der er derfor noget, der kan tyde på, at det her er den første vilde, hvide pelikan, som er blevet set i Danmark, siger han.

Fuglekiggere fra hele landet valfartede til Filsø for at få et glimt af den sjældne pelikan. (Foto: Blåvand Fuglestation)

Ifølge Bent Jakobsen yngler den hvide pelikan i det sydøstlige Europa og Tyrkiet. Det sjældne besøg fik derfor fuglekiggere fra hele landet til at valfarte til søen for at se fuglen.

- Det betød, at der kom rigtig mange fuglekiggere søndag til Filsø både fra København, Nordjylland og alle mulige steder. Der var trængsel i fugletårnene ved søen, siger Bent Jakobsen.

Fuglen blev sidst set i Filsø i går morges klokken halv ni. I går eftermiddags fik Blåvand Fuglestation en melding fra Vejlerne i Nordjylland om, at pelikanen var fløjet derop.