Madskoler for børn er et hit

Madskoler giver børn kendskab og indsigt i fødevarer og madlavning. Og interessen er stor.

Madskolen lærer børn om både råvarer og madlavning. De er også sjove og meget populære. (Pressefoto Madskoler)

Det er er populært at sende børnene på sommerskole for at lære at lave mad.

Madskolerne er for børn i alderen 8-12 år, og i år har 2600 børn tilmeldt sig i sommerferien over hele landet.

Det er 4H, Landbrug og Fødevarer og Rema 1000, som i samarbejde står for Madskolerne. 4H er en landsdækkende almennyttig forening for børn, unge og voksne på landet og i byen med interesse for natur, dyr, haver og madlavning.

En uge med mad

Hele ugen er der fokus på madlavning i Madskolen. Hos 4H i Horne, ved Varde er frivillig Sarah Kaalund Hansen godt tilfreds med de mange tilmeldte. Hun var selv deltager for 11 år siden:

- Jeg synes, at det er en rigtig god ting, at børnene gerne vil komme og lære at lave mad helt fra bunden. Det er sjovt at være sammen med børnene, og lære dem at lave mad og give dem en god oplevelse, siger hun.

Stolthed

Børnene skal ikke bare lære at lave mad fra bunden. De skal også være fysisk aktive og ud at se, hvor maden kommer fra.

Og Sarah Kaalund Hansen er ikke i tvivl om, hvorfor Madskolen er så stor en succes, for oplevelserne giver børnene noget stolthed:

- De får lært, at lave noget god og sund mad, og de kan efterfølgende tage hjem at vise deres forældre, at de er blevet gode til det, og ved hvordan mad skal laves, siger hun.

FacebookTwitter