Mælkekonflikt afblæst: Stor landmand tegner overenskomst med 3F

I/S Rønhave ved Bramming slipper nu for at blive ramt af blokade og sympatikonflikt.

Bjarne Jakobsen, formand for 3F Kongeåen, oplyser, at landmanden nu tegner overenskomst med forbundet.

Danmarks største mælkeproducent, I/S Rønhave ved Bramming, slipper nu for at blive ramt af blokade og sympatikonflikt fra en stribe forbund under LO fra på mandag.

På et møde i aftes mellem Fagforbundet 3F, landbrugets arbejdsgiverforening, GLS-A og landmand Jørn Kjær Madsen valgte landmanden at tegne overenskomst for de omkring 40 ansatte på gården.

3F har siden sidste år presset på for at få en overenskomst med I/S Rønhave, og med et varsel om blokade og sympatikonflikter fra andre LO forbund risikerede landmanden blandt andet, at Arlas chauffører fra på mandag ikke længere vil kunne have hentet mælk på gården, der producerer 60 ton mælk i døgnet.

Striden har stået om løn, pension og arbejdsvilkår på gården, og da 3F har indgået en hovedaftale med landbrugets arbejdsgiverforening, GLS-A, har 3F forhandlingsretten til at tegne overenskomster i landbruget.

Det har ikke været muligt at træffe landmand Jørn Kjær Madsen for en kommentar.

Overenskomsten med Danmarks største mælkeproducent kan få afsmittende virkning. Lige nu har 3F øje på 25-30 store mælkeproducenter i især Nord- og Midtjylland, som forbundet vil have til at tegne overenskomst.

Landsforeningen Danske Mælkeproducenter frygter udsigten til 3F's krav om overenskomster.

- Vi er i forvejen pressede og har ikke råd til at give mere i løn. Så risikerer bedrifterne at flytte ud af landet, lød det tidligere på måneden fra formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.