Mafiaboss får tysk politi til at intensivere kontrol ved den danske grænse

En mafiaboss har sat sindene i kog i Tyskland, siger DR Nyheders korrespondent i Tyskland.

Det tyske politi har sat kontrolposter op lige syd for den danske grænse. (Arkivfoto). (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Tysk politi skærper nu indrejsekontrollen ved den dansk-tyske grænse. Det sker, efter den tyske indenrigsminister Horst Seehofer har meldt ud, at kontrollen skal strammes ved alle tyske ydergrænser.

Det tyske politi satte i aftes to kontrolposter op syd for Kruså og Padborg - ved henholdsvis Kupfermühle og Harrislee.

Alene ved Kupfermühle var flere end 20 betjente i aktion i aftes, skriver JydskeVestkysten.

Libanesisk mafiaboss

DR Nyheders korrespondent i Tyskland Michael Reiter fortæller, at den øgede kontrol tager sit udspring i en konkret sag.

- Det handler om en libanesisk mafiaboss, der var chef for en kriminel organisation i Tyskland. Han stod længe til at blive smidt ud af Tyskland, men da udvisningen blev iværksat i oktober, skete der i stedet det, at mafiabossen dukkede op i Bremen, hvor han søgte asyl, siger Michael Reiter.

Mafiabossen var altså kommet illegalt ind i Tyskland igen.

- Det var en stor historie i de tyske medier, siger Michael Reiter og tilføjer

- Det fik så den tyske indenrigsminister Horst Seehofer til at kræve skærpet grænsekontrol. Ikke bare ved den østrigske grænse, hvor der har været skærpet kontrol indtil nu, men også ved den polske og nu også ved den danske grænse.

700 illegale indrejsende fanget ved dansk grænse

Den øgede grænsekontrol udgør et større dilemma i Tyskland. Tyskerne ser nemlig fri bevægelighed i EU som en af grundsøjlerne i det europæiske samarbejde, fortæller Michael Reiter.

- På den anden side oplever de, at der kommer mange illegale ind i landet. Alene ved den danske grænse har man pågrebet 700 illegale indrejsende til Tyskland. 80 af dem har været eftersøgt og har haft decideret forbud mod indrejse i Tyskland, siger Michael Reiter.

Hanspeter Schwartz, der er pressetalsmand for forbundspolitiet i Flensborg, bekræfter, at det klare mål er at pågribe kriminelle og personer, som ikke har lov til at rejse ind i Tyskland.

Paskontrol i danske busser

Ud over kontrol af private køretøjer blev flere busser også tjekket af tysk politi i aftes. Der blev gennemført paskontrol i såvel danske som tyske busser.

Kontrollen medførte ikke de store problemer for trafikken, men der kan opstå bilkøer, når tysk politi udvider aktiviteterne til også at omfatte grænseovergangen på motorvej A7.

Permanent grænsekontrol som den danske er der dog ikke tale om.

- Der er ikke sat nogen slutdato på kontrollen, men det, vi har oplevet ved den østrigske grænse, hvor man har skærpet kontrollen, er, at det gradvist bliver mere som en slags stikprøvekontrol, siger Michael Reiter.