Manden, der afslørede Carl Holst-sagerne: Holst har nærmest aldrig villet tale med mig

Journalist Jesper Sørensen afslørede historierne med landets forsvarsminister.

Jesper Sørensen er journalist på Vejle Amts Folkeblad, og det er ham, der er ophavsmand til artiklerne om den seneste tids sager om landets forsvarsminister Carl Holst (V). (Foto: Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

Journalist Jesper Sørensen fra Vejle Amts Folkeblad var ham, der fik lavinen i forsvarsminister Carl Holsts eftervederlags-sag til at rulle i juli.

Og nu her i september var han den første, der sammen med en kollega bragte artiklen med sagen, hvor den tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark og nuværende forsvarsminister Carl Holst (V) er under mistanke for at have brugt sin nuværende særlige rådgiver Christian Ingemann til at assistere ham under valgkampen til folketinget.

Alt i mens regionen betalte Christian Ingemanns løn.

Han sendte mig bare videre

Jesper Sørensen har indgående dækket Region Syddanmark gennem de seneste seks til syv år og har forsøgt at få flere interviews med Carl Holst gennem årene. Og nogle gange er det også lykkedes at få en kommentar fra Carl Holst.

Men Jesper Sørensen lægger ikke skjul på, at samarbejdet med Carl Holst har været særdeles vanskeligt.

- Han har været svær for mig at arbejde med. Han har det med nogle gange med at lukke ned, når det bliver kritisk. Han er dygtig til at komme ud og klippe snore og tage æren for succeser og være den, der står som kontaktperson på en pressemeddelelse i forbindelse med en eller anden succes. - Men hvis man spørger ind til nogle ting, som han ikke er så glad for, så peger han tit på en udvalgsformand eller en embedsmand i stedet for. Og så kan man ikke få en kommentar fra Carl Holst, siger Jesper Sørensen.

Har ikke villet snakke

Jesper Sørensen har oplevet i flere år, hvor svært det har været at få en kommentar fra Carl Holst.

- Han har jo ikke villet tale med mig i de seneste seks til syv år bortset fra nogle få undtagelser, fortæller Jesper Sørensen, der vurderer, at det skyldes, at Carl Holst har prøvet at undvige, at der blev sat kritisk fokus på ham.

Og helt konkret er Jesper Sørensen i mange tilfælde bare blevet henvist til en anden.

- Det, der som regel sker, er, at man prøver at ringe op til Carl Holst, og så lægger man en besked, og så ringer en af hans kommunikationsfolk tilbage og siger, at du har forsøgt at ringe til Carl Holst. Men så bliver man i stedet henvist til en udvalgsformand eller en embedsmand. Og så får man ikke en kommentar fra Carl Holst, siger Jesper Sørensen og tilføjer:

- Der er selvfølgelig undtagelser fra det, men det er meget ofte det, der er sket, forklarer han.

Landspolitik er bare anderledes

Jesper Sørensen fortæller at i forbindelse med eftervederlags-sagen i juli, der gav han Carl Holst to fulde dage til at svare på kritikken, men fik ikke noget svar fra Carl Holst.

- Det var en kritisk artikel, og jeg ville gerne give ham god tid til at svare. Det, synes jeg, var fair. Men jeg var ikke overrasket over, at han ikke svarede, for det havde jeg oplevet så mange gange før, beretter Jesper Sørensen.

Hvorfor er det lykkedes for Carl Holst at lukke ned for kritik, mens han var regionsrådsformand?

- På landsplan kommer der jo 20 journalister med mikrofoner, kameraer og blokke. I det syddanske er der kommet én journalist ad gangen i forbindelse med en eller anden sag. På Fyn eller i Aabenraa er man jo lidt ligeglad med, om man lukker en skadestue i Vejle eksempelvis. Så på den måde har han haft nemmere ved at sige ingen kommentarer eller bare kunne henvise til en anden, siger Jesper Sørensen.

Dygtig politiker

Jesper Sørensen påpeger også, at Carl Holst har spillet sine kort dygtigt som regionsrådsformand i forhold til oppositionen. Og det har efter Jesper Sørensens vurdering været medvirkende til, at Carl Holst ikke har haft alt for mange kritiske sager omkring sig.

- Han var en dygtig politiker som regionsrådsformand. Han har været visionær på flere områder og har været dygtig til at samle hele regionsrådet omkring sig i de her brede konstitueringer. Det er netop de brede konstitueringer, der har gjort, at han ikke har fået så meget kritik, for de har næsten alle fået en udvalgspost i regionsrådet, slutter Jesper Sørensen.

DR Syd har forsøgt at få en kommentar til artiklen fra Carl Holst, men det er ikke lykkedes.

FacebookTwitter