Mange får medhold i klagen over kommunen

Der er flere, der klager over kommunens sygedagpengestop, og flere får også medhold.

Mange borgere får medhold i deres sygedagpengesag, når de klager over kommunens afgørelse. (Foto: DR © DR)

Hvis du bliver syg og skal på sygedagpenge, så tyder meget på, at der lige nu er en større risisko for, at din kommune uretmæssigt vil tage dine sygedagpenge fra dig.Tal fra Ankestyrelsen viser nemlig, at flere sydjyder klager over kommunens afgørelse, og i dag får langt flere medhold i deres klage. En af de kommuner i hele landet, der har fået flest afgørelser imod sig, er Tønder.Her har Ankestyrelsen omstødt 17 klager ud af 33 sidste år.Jeg synes ikke, at Tønder Kommune har behandlet mig helt fair i min sagMargrethe Nielsen, Tønder- Det er ikke tilfredsstillende, siger teamleder i sygedagpenge på Jobcentret i Tønder Kommune Solvejg Andersen.Har ikke behandlet mig fairEn af dem, der venter på at få sin klage afgjort hos Ankestyrelsen, er 54-årige Margrethe Nielsen fra Tønder.- Jeg synes ikke, at Tønder Kommune har behandlet mig helt fair i min sag, fortæller Margrethe Nielsen.

Margrethe Nielsen har slidgigt i begge skuldre efter 35 år på arbejdsmarkedet. Fire jobprøvninger har vist, at hendes arbejdsevne ligger på omkring tre kvarter om dagen.Forsøger at lære af fejleneAlligevel har Tønder Kommune sat en stopper for hendes sygedagpenge. Og hun er frustreret over at høre, at netop hendes kommune er slem til smække kassen uberettiget i.- Det siger mig jo, at det er et spørgsmål om kassetænkning. Det må vel handle om, at de kan spare nogle penge. Det er rigtig sørgeligt, at det er blevet sådan, siger Margrethe Nielsen.

Ifølge teamleder Solvejg Andersen så har kommunen allerede forsøgt at ændre vurdering og praksis.- Vi laver ikke de samme fejl en gang til. Men hver gang vi får afgørelser tilbage fra Ankestyrelsen, så forsøger vi at lære af de sager, siger Solvejg Andersen.For stramme afgørelserSusanne Linnet, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune, beklager, at nogle borgere er kommet i klemme.- Vi har jo været for stramme i vores afgørelser, men nu har vi fået noget sundhedsfagligt personale ind over sygedagpengesagerne, siger hun.

Men Susanne Linnet kan ikke garantere, at syge borgere aldrig mere kommer i klemme i systemet.- Jeg kan ikke garantere, at vi ikke kommer i disse situationer igen, for der vil altid være nogle tvivlstilfælde. Og der bliver vi nødt til at se, om vi har den rigtige praksis, eller om vi ikke har den rigtige praksis, siger Susanne Linnet. 

Facebook
Twitter