Mangel på billige boliger truer hjemløse

Antallet af unge hjemløse stiger i Esbjerg. Samtidig er der blevet færre billige boliger.

Hjemløshed har mange årsager. Men manglen på billige boliger gør det sværere at komme væk fra gaden, lyder vurderingen fra Esbjerg Kommune. (Foto: Colourbox)

Mangel på boliger, der er til at betale med en kontanthjælp, truer i stadig stigende grad arbejdet for at få de socialt udsatte ud af hjemløshed.

Sådan lyder vurderingen fra både Esbjerg Kommune og De Hjemløses Venner.

- Vi ser desværre en stigning i antallet af unge hjemløse. Og samtidig har vi stadig færre boliger, som de unge har mulighed for at betale, siger socialchef i Esbjerg Kommune, Britta Martinsen.

Den seneste optælling af hjemløse viser, at der er 136 hjemløse i Esbjerg. Det er faktisk seks færre end for to år siden. Til gengæld er der en stigning i antallet af unge, som bor på gaden.

- Det er trist, for det er netop den gruppe, vi gerne skulle hjælpe til en bedre start på livet. Men det er svært, når vi ikke kan finde tilstrækkeligt med boliger, som de unge har råd til, siger Britta Martinsen.

Hos De Hjemløses Venner ser man også med bekymring på udviklingen. Formand Ingelise Wentzel medgiver, at der er mange årsager til hjemløshed, men også hun peger på, at manglen på billige boliger er årsag til især de unges problemer.

- Manglen på billige boliger er større nu end nogensinde. Kontanthjælpsreformen sender folk på gaden, og samtidig ser vi presset stige, når der kommer flygtninge, som også har brug for billige boliger, siger Ingelise Wentzel.

De Hjemløses Venner i Esbjerg holder i dag nytårskur for socialt udsatte. Det foregår i byens Musikhus.

Facebook
Twitter