Masser af hoteller udvider kapaciteten

Mange hoteller er nødt til at udvide kapaciteten på grund af et stigende antal gæster.

Hotelchef på Cabinn i Esbjerg Michael Foged beretter om et stigende antal gæster, derfor har man valgt at udvide med 73 senge. (Foto: Bo Bechsgaard- DR Syd)

Der er så mange overnattende gæster på hotellerne, at flere hoteller rundt om i landet må udvide for at kunne følge med efterspørgslen.

Antallet af solgte værelser er steget fra knap 7,4 millioner i 2008 til 8,8 millioner solgte værelser i 2014. Og de mange ekstra overnattende gæster får nu hotelbrancen flere steder til at udvide.

- Vi udvider med 73 værelser. Vi er på 136 nu, og vi skal op på 209 værelser, siger Michael Foged, der er hotelchef på Hotel Cabinn i Esbjerg.

Udvidelser mange steder

På Cabinn koster udvidelsen 30 millioner kroner. Og det er ikke det eneste sted, at man udvider for tiden.

Vi er jo i fuld gang med at udvide vores kapacitet. Vi udvider med 73 værelser. Vi er på 136 nu, og vi skal op på 209 værelser

Michael Foged, hotelchef, Hotel Cabinn

Også Cabinn i Aarhus udvider, det samme gør Tivoli Hotel, Hotel Neptun i København og Glostrup Park Hotel også opretter ekstra værelser i år.

Derudover er flere hoteller på tegnebrættet rundt omkring i landet, som ventes at skyde op om to til tre år.

Afviser kunder hver uge

På Hotel Cabinn i Esbjerg har man været nødt til at udvide hotellet, fordi man ikke har haft senge nok til den store efterspørgsel.

- På alle hverdage må vi sige nej til gæster, når de spørger, om de kan booke et værelse. Altså kommer man i sidste øjeblik, så er der ingen ledige værelser hos os. Hver evig eneste uge  afviser vi kunder, siger han.

I Esbjerg er der især brug for senge til folk fra offshore-industrien, der arbejder med vind, olie og gas i Nordsøen.

- Den branche boomer vildt lige nu, fortæller Michael Foged.

 

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.