Menneskebøger nedbryder tabuer

Konceptet Menneskebiblioteket, hvor du kan "låne" et menneske, kommer til Esbjerg.

24-årige Camilla Ibsen har siden november været udlånt som menneskebog omkring 20 gange. (Foto: PRIVATFOTO © DR / privat)

Hvis der er noget, man ikke ved noget om, kan man låne en bog om det på biblioteket. Det er nøjagtig det samme med Menneskebiblioteket, der efter planen kommer til Esbjerg og Varde til sommer. Der er bøgerne bare mennesker af kød og blod.

Det kunne være psykisk syge, politikere, politibetjente, folk, som har siddet i fængsel, hjemløse, arbejdsløse, grønlændere eller naturister. Man låner dem, snakker med dem og bliver klogere.

En af dem, man kan låne, er 24-årige Camilla Ibsen. Hun står på hylden under incestoffer og bulimiker:

- Jeg vil gerne give folk en bedre forståelse for, hvorfor man udvikler en spiseforstyrrelse. Der er mange fordomme i forhold til spiseforstyrrelser, og dem vil jeg gerne hjælpe med at gøre folk klogere på, siger hun.

Camilla Ibsen har været menneskebog i København siden november, hvor hun tilmeldte sig efter at have gennemgået et behandlingsforløb for sin spiseforstyrrelse. Hun håber, at hun kan undgå, at andre kommer i samme situation:

- Jeg føler, at jeg giver mennesker en bedre forståelse. Mange kommer, fordi de har nogle bekendte eller pårørende, der selv er i en lignende situation. Jeg håber, at det kan virke præventivt, siger den 24-årige menneskebog.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.